Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2547814

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/zEeQv1/lulea-tv-special-60-minuter-bara-om-lulea-hf-shl
Någon som lyssnat på denna? Verkar finnas mycket intressant:
”general manager Stefan "Skuggan" Nilsson gästar och grillas med spetsiga frågor.

Sätter Betyg: 1 av 5 plus-betyg på alla lagdelar • ”En dunderintressant spelare” • ”Unik – jag får gåshud”

Stefan ”Skuggan” Nilsson berättar om alla nyförvärv – Luleå topptippar sig själva: ”Finns inget annat än guld”

Så länge stannar Linus Omark – denna vända: ”Fullföljer, men...”

Det saknas för att nå hela vägen: ”Blir minst en toppspelare till – han skulle passa perfekt”

Han var nyckeln för att få hem succéforwarden: ”Kommer vara här länge”

Håller dörren öppen för slutspelsspecialisten: ”Är sugen på att fortsätta”

Nilsson om spelet bakom talangvärvningen: ”Han har en fantastisk potential”

Misstaget som inte ska upprepas

Experternas slutgiltiga tips – här hamnar Luleå i SHL-tabellen”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Bra info av pyts! Allmänt hade aftontrasans roos och abris en positiv inställning till Luleå, till skillnad från vad de brukar ha under säsong då de vanligare hittar något att gnälla om, när de inte själva sprider info om spelare som vi ska tappa typ Kovacs, Larsson, brännis, Engsund etc på ett sätt som man uppfattar syftar till att jävlas med Luleå mer än annat.

Nu menade de att Luleå är värda framgång och glud man så länge väntat på t ex efter slutspelet 2023 då man framhöll att Luleå förstås var närmare att stjälpa plastläjkers än andra lag. Tycker de kunde tillagt att vi inte fick chansen i slutspel våren 2020 pga pandemin, men personligen menar jag att vi har ett inofficiellt glud där.

De gav altså 4/5 för våra vakter, detsamma för backar, likaledes forwards och också för tränare. Sammanlagt 16 p, och de angav att de inte var säkra på om annat lag skulle nå så högt.

Vidare lyriska över Limpan Omark som de menade var unik och levererade poäng i massor var helst han spelat - Schweiz, KHL och SHL - och bara att räkna med 50-60 pinnar igen i SHL nu. Plus att Limpan är en sådan härlig person inte bara för poängen utan som karaktär också. Och menade att han hade klubben Luleå i hjärtat på ett vinnande sätt. Utan att jämföra med highsticking...

Luleås lag som det ser ut just nu menar de alltså klar toppfyra, men ej säkert glud framför allt eftersom Luleå gjort så få mål många säsonger. Trasangubbarna tyckte väl att Luleå borde ta in två förstärkningar till, såväl forward som back, och fr a menade de att Jesper Frödén borde vara perfekt, men att då fick vi konkurrera med 13 andra SHL-klubbar och dessutom finns ju snarare hans vilja att jobba vidare för NHL-plats efter en utmärkt AHL-säsong.

Skuggan sade mest det som förväntades, bl a att de gjorde felbedömning och missade att landa spetsar för senaste säsong och att de hade haft många först men spelarna valde Schweiz eller AHL i stället. Dessutom att man väljer att inleda säsongen med det man har nu, men får se hur det utvecklas och har ekonomi för att rekrytera en spelare ytterligare om det behövs.

I detta sammanhang. Knepigt som fan att vi inte kunde plockat in letten Dans i A-laget senaste säsongen, med anledning av att han då inte skulle få spela collegehockey i US of D. När man nu vet hur han slog igenom med dunder och brak för Lettland i "VM" undrar man om vi inte fått se ett rejält genombrott för honom för Luleå i SHL den säsong som var. Lite otur som grinar oss i ansiktet, men bara att veta att gludet blir så mycket mer lyckligt när det väl kommer. Våren 2024...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Kostar 29 kr en månad med plus. Tog det själv för det brukar vara värt pengarna bara för den där timmen.
Skuggan ger inga hintar om nyförvärv och passar på alla som Roos Och Abris försöker att pracka på han (Frydén, Strömwall mfl)
Dom pratade om Leo med. Enligt Skuggan ville han nog ta lång försäsong och det spekulerades i om han skulle komma tillbaka. Skuggan tappade lite av pokerfacet för en stund och log brett men trodde inte att så blir fallet.
Kommentera