Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2548640

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Med truppen tills vidare klar kan vi i Luleå ta det lugnt under sommaren.

När hockeyn senare kommer igång blir det spännande att följa laget för att se om - och hur lång tid det tar innan - vår uppsättning backar kommer att fixa Bulanhockeyn runt Lassi och Warden och att vi inte - som senaste åren - släppt in några defensiva slarvpellar a la Eddie Larsson och #44. Dessutom blir det mycket intressant att se om och hur mycket våra förbättringar bland forwards komponeras ihop till starkare offensiv och PP.

Men sammantaget har man en god förhoppning om att de kommer att lösa sig.

Det vill säga: det hade man fram till idag, men nu är det kört. Eftersom Aftontrasans Wennerblom kollat in lagens rekryteringar och tapp för att därefter "analysera" hur starka de blir kommande säsong vilket han presenterar genom att sätta plus.

+++++
Fiskrenset
Luleå

++++
Warulfven

+++
Oskars
Röglet
HuVa

++
Timret
Öret
Trottoarkanten
Pungen

+
Plastläjkers
Apan
Malmet
MooDoo

Som alla vet är det inom hockeyn väl känt att facit blir tvärtom jämfört med Vennerstens prognoser.

Blir således tufft negativt kval mellan Luleå och Fiskrenset framåt våren. Och imponerande att MooDooismen så snabbt för slåss om Gludet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att LuleåFans valt ny ordförande. Wahlroos, som haft uppdraget senaste fyra åren, fick ju en del kritik i höstas i samband med Brännisgate, då supportrarna gick lite i luven på Brännis och kanske än mer på Erik, som uttalat sig på ett sätt som Luleåfans värjde sig mot.

Personligen tycker jag att ilskan bäst skulle ha riktats mot Aftontrasans ros och bris som satt i system att läcka tänkbara tapp för Luleå långt i förväg med det tydliga syftet att sabotera för Luleå Hockey.

Men i vilket fall mycket viktigt att föreningen Luleå Hockey har utmärkt relation med klubbens supportrar och medlemmar som de facto "äger" föreningen. Det såg vi inte minst i samband med dåvarande Luleås styrelsen illa genomtänkte beslut och lansera Bjärven, vilket de fick backa från när medlemmarna förklarade att annars byter vi ut styrelsen, punkt.

Det blev ju en rejäl minnesbeta för styrelsen, som mycket riktigt fick ändra på beslutet och i stället acceptera medlemmarnas önskan att besluta ta tillbaka originalsymbolen stålmannen, vilket var perfekt.

Har uppfattningen att föreningen därefter arbetat mycket bättre för relationen till medlemmar och till supporterföreningen Luleå Fans och det är bara att applådera. I synnerhet med hänvisning till vilken underbar stämning våra supportrar bidrog till under slutspelet våren 2022 och hur fullsatt det varit på Delfinens läktare senaste åren, inklusive att vi senast gick över 3 500 sålda säsongskort. Mycket viktigt detta, tänk bara på hur HuVa under massor av år har haft/hade stark ekonomi med i princip utsålt match efter match, år efter år.

Måste svida i skinnet på t ex Apan som konsekvent backat på läktarna år efter år, att se hur tvärtom det ser ut 13 mil norrut.

Vidare föreslår nu valberedningen att Stefan Baudin, som var en mycket uppskattad LuleåFans ordförande under de fem åren före Wahlroos ska väljas in i Luleå Hockeys styrelse vid årsmötet om knappt två veckor. Mycket bra! Välkommen, Stefan!

Är väl för övrigt Stefans brorsa som är partisekreterare S - bra att Luleå Hockey har förbindelser högt upp i landets politiska organ. Har varit en lucka där sedan kulturministern MP uppvuxen på H-läktaren, lämnade regeringen.
Kommentera