Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2655159

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Unik är något som jag kallat Linus Omark när det gäller Luleå spelare. För mig betyder inte unik att han är den ende utan att han är en av ett fåtal unika spelare i Luleå Hockey. Hur många kan man nämna på samma nivå? 5 säkert, men tveksamt 10.

När det gäller tiden efter millennieskiftet är Linus ensam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Att du säger att Linus Omark är den enda profilen som Luleå Hpckey haft de senaste 24!!! åren är ju ett Fruktansvärt SORGLIGT konstaterande.
Det betyder ju faktiskt indirekt att Luleå varit Enormt Profillösa under snart 25 år.
Och du har rätt. Tyvärr är det faktiskt så.

Det är också därför som vi inte till närmelsevis nått samma framgångar under 2000-talet som vi gjorde under större delen det glada 90-talet, då Luleåi hade diverse profiler samt till det, Jarmo Myllus mellan stolparna.
Tyvärr måste vi iallafall generellt sett å Luleås vägnar konstatera, att det var BÄTTRE FÖRR.. Och då syftar jag först och främst på 90-talet
Vi kan trösta oss med att det sett betydligt bättre ut efter år 2010 än det gjorde under det mycket dunkla 00-talet.

Dock har jag en ganska Olustig känsla över vad det ska bli av Luleå Hockey under de närmaste åren. Jag önskar att jag kunde skaka av mig den ganska Oangenäma känslan, men det går tyvärr inte. Jag vet inte riktigt varför den har infunnit säg. Den bara är där...
Det är Inte bara p.g.a att Luleå nästan aldrig lyckas få fram några riktigt framgångsrika Egenproducerade unga talanger, målvakter UNDANTAGNA. Utan rent generellt.

När det gäller att vaska fram tiktigt bra unga talanger bland Utespelare!, är Skellefteå de senaste 2 decennierna LJUSÅR mycket mer framgångsrika än Luleå.
Jag måste säga att just detta mycket Nedslående faktum är anmärkningsvärt.

Jag undrar på allvar om det finns något annat lag i SHL, möjligen Oskarshamn undantaget, som är mindre framgångsrika än Luleå på detta Högst Vitala område.
Då saknas förutsättningarna helt, för att kunna bygga ens en liten! grundstomme runt riktigt talangfulla egenproducerade Utespelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten:

JAG: "Unik är något som jag kallat Linus Omark när det gäller Luleå spelare. ...
När det gäller tiden efter millennieskiftet är Linus ensam."

DU: "Att du säger att Linus Omark är den enda profilen som Luleå Hpckey haft de senaste 24!!! åren är ju ett Fruktansvärt SORGLIGT konstaterande. "

Det här sättet du "debatterar" på är för det första falskt och fullständigt meningslöst eftersom du inte kommenterar det sagda, utan hittar på något nytt som du påstår ha sagts, och så kommenterar du det. Sådant "imponerar" bara på de med ytterst begränsade studieskulder. För det andra lägger du dig på en sådan låg intellektuell nivå att det får en övad läsare att tro att du antingen har otur med tänket eller så är du bara ute efter att tjafsa; möjligen de båda i kombination.

Har jag sagt att Linus Omark är den enda profilen som Luleå Hockey haft de senaste 24 åren?

Nej.

Jag kan utan vidare räkna upp 40-50 spelare som kan betecknas som profiler i Luleå Hockey efter år 2000.

Limpan, uppvuxen i Övertorneå, flyttade till Luleå och Luleå Hockey som 15-åring. Liksom hans släktingar och kompisar. Han är utbildad till hockeyspelare i Luleå Hockey och är uppvuxen på H i Delfinen år efter år.
Som 20-åring slog han igenom med dunder och brak och har sedan dess haft en internationell karriär. År efter år har han tillhört de absolut bästa poängplockarna i KHL och i Schweiz och när han spelat i Tre Kronor har han regelbundet tillhört landslagets absolut bästa spelare. Han hade otur att hamna snett i Oilers i NHL men alla som begriper något inser att han varit stjärna där om han brytt sig. Under hela den här tiden som en av de allra bästa spelarna i Europa under femton år har han aldrig glömt laget i sitt hjärta, Luleå Hockey. Han har följt oss och våra matcher och han har bestämt sig för att till slut komma hem och spela karriären ut i sitt älskade Luleå, även om han fortsatt skulle ha kunnat dra in tvåsiffriga miljoner i lön utomlands.

Det gör honom till en unik spelare i Luleå Hockey senaste 24 åren.

Allt detta är så självklart att bara folk som inte vet något kan ifrågasätta det. Personligen tycker jag att nu har jag sagt detta klart och tydligt och vidare skitsnack från "debattörer" betraktas som meningslöst pladder med vilket ni kan söka er någon annanstans, där er kompetens kommer bättre till användning.

Capice?
Kommentera