Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

Modo idag

441127 · » Till forumet


Sv: Modo idag
Nubben: Du har ju givetvis rätt i mycket av det du säger. MEn kolla FBK tex som vart med i toppen i många år nu vilket DIF oxå vart även om det inte går så bra just nu. Bara att vänta och se.
Kommentera

Sv: Modo idag
mok: Jag säger inte att VF eller FBK ska gå under... Men jag vet att det går upp och ner när man driver en förening. VF var inte precis Sveriges roligaste hockeylag för en 5-6 år sedan. Djurgården dominerade... Nu är DIF ett mittenlag (om ens det).

Men det man kan säga är att, när det väl går tyngre. Det är först då man ser vad klubben går för. VF har gjort det bra. Malmö är ungefär där VF var för 5 år sen. Jag personligen tycker Malmö är på helt rätt väg, men det är en bra bit kvar.

Inget lag vinner ES, eller är med i toppen, 10 år i rad. Ofta är det ju så att de som tar SM-guld får leta efter ett halvt nytt lag till året efter. NHL drar till sig några, några vill testa nått nytt när man vunnit ES o.s.v ... Det är omöjligt att vara på topp år efter år. ES är för jämn för det, tack o lov!
Kommentera

Sv: Modo idag
Nubben: Varför tror du inte att VF eller FBK kommer vara några av dom stora i ES om 10 år? Bara för att MIF inte klarade av det? Både VF och FBK har sunda ekonomier. Frölunda lär leva länge på sin junior satsning.
Kommentera

Sv: Modo idag
scim: Alla har haft möjlighet att stor satsa.

Skillnaden är att vissa lag har mycket mer pengar, vilker gör att de knappt "riskerar" något egentligen. Om Malmö skulle satsa miljoner på några stora namn hade vi kanske fått ta smällen kommande år...

Malmö har ett mycket starkt ES-lag i år. Men när man ställs mot Foppa, Stana i mål, Huselius kedjan och alla andra stjärnor så får man det mycket tufft. Tyvärr.

Men som sagt, alla väljer vilken väg man vill gå. Vi har valt en mindre kostsam, jag är helt övertygad om att det är det rätta vägen. Om 10 år kommer inte VF och FBK vara de stora i ES. Då är det några andra lag som rider på framgångsvågen. Varför inte Malmö eller kanske Skellefteå, lagen har ju dominerat hockeysverige förr ;)
Kommentera

Sv: Modo idag
Nubben:

"Är minst sagt otroligt tungt för de lag som inte satsat på nån NHL-killar som nu får peta in puck efter puck i PP."

Ja, det var ju trist för dessa lag att deras chansning inte gick hem.
Kommentera

Sv: Modo idag
Frisco: Ja så var det kanske, men det är inte poängen.

Lagen med bra PP kommer ligga i topp nu, lagen med sämre PP hamnar i botten. Det är NHL-lockout, nya regler och allt på samma säsong. Är minst sagt otroligt tungt för de lag som inte satsat på nån NHL-killar som nu får peta in puck efter puck i PP.

Hade klubbarna vetat att spelet skulle så ut så här denna säsong hade nog lagen sett helt annorlunda ut. Räcker att ha en bra målis och 3-4 riktigt bra PP-spelare i laget så vinner man varje match. Patetiskt...
Kommentera

Sv: Modo idag
Nubben: Ställningen var 3-2 till Modo vid situationen med spel 5 mot 3
Kommentera

Sv: Modo idag
5 mot 3 i två minuter vid ställningen 2-2, där hade vi chansen, tog den inte. Då åker man hem med NOLL poäng.

Så jefla typiskt.

Men men, en bra match av grabbarna trots allt. MEn nu med de nya reglerna är det ENBART PowerPlay som avgör. Het målis och ett bra PP, då vinner man varja match.
Kommentera

Sv: Modo idag
Swordster: Jag håller med. Jag står ju på stora stå, dvs. "hemmastå. Är det mycket folk där så är sikten dålig.
Kommentera

Sv: Modo idag
NuMo: Nja snarare flerögdhet. Problemet uppstår när man är fler än 100 personer. Det har dock blivit bättre ioch med mediakuben, nu har du, via den, en chans att se vad som händer runt målet närmast bortaläktaren...
Kommentera

Sv: Modo idag
Magnus: Fina bilder. Visar faktiskt än en gång, att i alla fall Malmöfans inte har så dålig utsikt från bortastå i Kempis, något de bevisat förr också. TIkare däremot, de ser ju bara 1/3-del av planen eller något liknande. Enögdhet?
Kommentera

Sv: Modo idag
Bilder från matchen finnes under länken.
Kommentera

Sv: Modo idag
Magnus: Nä, det stämmer. Sedan glansdagarna så har MIF haft svårt för Modo i kempehallen. I dag stod ni upp bra, helt klart. Jag har nyss sett matchen igen, på video den här gången. Jag tycker fortfarande att ni spelade ett ganska vasst 5-3 spel, även om ni inte överlistade Salo då. Känslan på läktaren under matchen var att vi hade full kontroll hela tiden, men ändå inte. Man blev lurad och Malmö straffade oss gång på gång. Det kändes onödigt. Modo fortsätter att ha problem att ta tag i matcherna.
Kommentera

Sv: Modo idag
NuMo: Visserligen inte, men spele 5/3 var bara bortkastad tid. Vi bara höll pucken och passade fram och tillbaka, i stället skulle vi ha bombat Salo blå.

Det var min tionde match i Övik sedan 1999. Kan inte påminna mig att Mif spelat såhär pass bra mot er förr, har jag rätt i det eller? Inte för att det betyder något eftersom vi kammade noll men mina minnen är att Modo brukar vara klart dominerande och vi kontra. Så var det inte idag, spelet 5/5 var jämnt.
Kommentera

Sv: Modo idag
Magnus: Man kan inte göra mål på allt. Mod gjorde mål i PP i dag i alla fall. Sjuttonde gången gilt.
Kommentera

Sv: Modo idag
NuMo: Nåja, några bra. Bedrövligt uselt i 5/3.
Kommentera

Sv: Modo idag
Magnus: Bra PP av Malmö, framförallt. Där har Modo mycket att ta efter.
Kommentera

Sv: Modo idag
Bra match, relativt jämnt spel i 5/5. Visst saknar vi spetskompetensen som Modo har men vi skulle definitivt inte behövt skämmas om vi tagit en eller två poäng. Men, vi tar en hedersam förlust som brukligt...
Kommentera

Sv: Modo idag
Icing-Ove: Om jag säger såhär, Modo brukar* vinna mot oss i Övik så det blir nog att behålla den där korken i flaskan.

*Årets understatement? :)
Kommentera

Sv: Modo idag
Magnus:
Modo brukar dela ut några mål i början av matchen, så kan Hadelöv hålla tätt därefter så har ni en poäng med er, hur enkelt som helst. Om Malmö dessutom är smarta nog att spela boxplay ofta, så kan det gå vägen och Percy kan jubla och korka upp :-)
Kommentera

Sv: Modo idag
Icing-Ove: Det var ju bra, ska bli superkul att se honom igen! Hoppas han är snäll och ger oss någon liten poäng! :)
Kommentera

Sv: Modo idag
Foppa lirar idag.
Kommentera

Sv: Modo idag
Icing-Ove: OM vi måste undvara både Melin och Wahlberg idag kommer vi få det allt för tufft skulle jag tro. Även om vi kan använda båda kommer det, som vanligt, bli en ohyggligt svår uppgift. Jag vet, det blir min tionde match i Övik. Hittills är raden 1 seger, 1 sudden förlust och 7 förluster. *suck*
Kommentera

Sv: Modo idag
Frisco:
Ja, vi vann ju egentligen mot Timrå hemma och ligger på 17 poäng nu :-)

Malmö tycker jag har ett spännande lag på forwardssidan, Staal hade en skön inställning när han lirade i Modo, mycket skador dock.
Kommentera

Sv: Modo idag
Icing-Ove: Du har rätt. Brynäs hade varit fulltaligt i 5 sekunder. Men målet var frukt av pp. Statistiken ljuger ibland.
Kommentera

Sv: Modo idag
Frisco:
Inte enligt stats.swehockey.se
Kommentera

Sv: Modo idag
Frisco: De har ju ingen Wernblom denna säsong, så vi har en chans. :)

Förhoppningsvis kan vi göra en liknande match som den förra säsongen uppe i Ö-vik, men det är ju i princip ett helt nytt lag vi möter.
Kommentera

Sv: Modo idag
Icing-Ove: 14 perioder? 1:a perioden hemma mot Brynäs var väl ett pp-mål?

Malmös hockeypågar bifinner sig för närvarande på Sturup.
Kommentera

Sv: Modo idag
Nubben:
Bli inte förvånad om ni vinner :-) MODO-spelarna varken skjuter, kämpar eller tacklar. Lägg därtill 14 raka perioder utan mål i powerplay. Men, vem vet, ikväll kan det ju lossna...eller inte.
Kommentera

Modo idag
Tuff match idag! Det är inte de här matcherna vi ska ta tre poäng i, men tar man noll himma mot SSK så måste det iaf bli några poäng idag känns det som.
Kommentera

441127 · »