Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

Tränare

399946 · » Till forumet


Sv: Tränare
Spud: Med dessa inlägg ville jag då säga att Brithen har varit tränarproffs eftersom han har sysslat med tränar sysslan på heltid.
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Varför ska man det? Går lika bra att skriva NHL-spelare eller att han spelar i NHL.

Visst är det tråkigt att hänvisa till ord boken. Men att språk förändras betyder oftast inte att de helt ändrar mening. Telefon kommer t.ex. aldrig betyda en fisk i havet.
Kommentera

Sv: Tränare
Mygel: Nähä?????
Ord används i olika sammanhang. Det skulle vara tråkigt om man alltid hänvisade till ordboken så fort man använde ord, språk utvecklas och ord får en mening i folkmun och så används det. Ska man kalla elitserie spelare för ES proffs och NHL spelare för NHL proffs? De som inte jobbar nåt vid sidan av hockeyn i allsvenskan, är de asproffs? Det är väldigt smidigt att skriva proffs för då vet man att man syftar till spelare från NHL, åtminstone den allra största majoriteten.
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Proffs är förenkling av professionell vilket är motsatsen till amatör. Om man är professionell inom någonting så betyder det att man utövar denna syssla på heltid. Att sen tidningarna skriver att man blir proffs om man flyttar utanför Sverige får stå för dem. De tycker ju att man är en stjärna om man har suttit på bänken tre minuter för ett lag i högsta ligan.
Kommentera

Sv: Tränare
Belix:

nu var det iofs så att Jim Brithen ville till MIF men MIF ville inte ha honom inte ens när det drog ut på tiden med att få en ny tränare så blev Brithen aktuell.

En Rögleprodukt som håller på MIF då :)
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Visst han har inte tillhört den absoluta toppen bland tränare men vilka tillhör där då? Bara gamle Tichonov kanske få som kan mäta sig med honom skulle kanske vara någon NHL tränare då med en massa ringar sen är ju resten utanför toppen *s*. Detsamma gäller ju spelarna.
Kommentera

Sv: Tränare
Belix: Jo det är klart att rent definitions mässigt har han varit proffs rätt länge, men inte tillhört toppen. Och nånstans har jag fått för mig att det är dit alla strävar. Likadant att man kallar kanske inte alla spelare i elitserien Proffs eftersom proffsen spelar i NHL, men de är även proffs i elitserien..
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Tja jag vet inte vad du har för kriterier för att någon ska kallas proffstränare men mig veterligen så har han väl åtminstone varit heltidsanställd tränare i ca tio år om det nu räcker. Via bla. Linköping, Danmark som förbundskapten, Modo och nu senast AIK. Sen hur sugen han var på att bli tränare i Mif vet jag inte men han är och förblir en Rögleprodukt och han har väl tagit sitt förnuft till fånga och stannat i moderklubben.
Sen har ju Mif lyckats hitta en lookalike så då är väl alla nöjda.
Kommentera

Sv: Tränare
Belix: Han hade väl knappt ens börjat som proffs tränare, åtrminstone i hetluften. Han var väl sugen på MIF om jag inte missat allt. Nåväl han tog oss till sm final, det får han se som ett gott arbete, synd att han inte höll hela linan ut.
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Jim ska bli ungdomsansvarig i Rögle Han ska tydligen satsa på att starta upp ett företag i ledarutveckling och sluta med att vara proffstränare.
Kommentera

Sv: Tränare
Stefan: attans, man får inte vara ensam om nåt.. jag kanske till och med var 2:a om "nyheten"..

Skulle jimpa bli J tränare i RBK eller?
Kommentera

Sv: Tränare
Spud:

hehe just detta diskuteras på ett annat MIF forum ;) Men jag håller med han är j-kligt lik Brithen :)
Kommentera

Sv: Tränare
Är itne den nya tränare väldigt lik Brithén? Jagundrar om de kanske bara snott nåns identitet och lastat på Jimpa lite nya kläder och briller.
Kommentera

Sv: Tränare
Ja det var skönt att höra innan idag... Varit lite "hysch hysch" de senaste dagarna när man snackat om just tränarfrågan :P

Nu kan vi "supporters" verkligen luta oss tillbaka o bara invänta ytterligare några namn på spelar fronten.
Kommentera

Sv: Tränare
Dragan 2k: Jag är förvånad, trodde MIF skulle köra sin uppblåsta style och dra in nån jänkare som skrek lite och fick hög lön. Men nu verkar det som de tänkt till lite och kommit fram till ett spännande namn. Han har ju inte gjort något stort namn för oss supportrar, kanske mer känd i kulisserna. Kul med ett nytt ansikte!

Om han är bra eller inte är det nog ingen som kan sia om, men han har ju inte direkt varit i hetluften förrut. Så om det mer är en förlängd arm till percy eller en person som tänker driva egna ideér får väl visa sig.
Kommentera

Sv: Tränare
Dragan 2k: Känns som det kvittar, han är tränare i varje fall och han är klar... Det är inte tränaren som ska vinna matcherna till syvene och sist...
Kommentera

Sv: Tränare
Spud: Där ser man. Det blev Björn Kinding. Honom hade jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare trots att han är Göteborgare. Det var väl kanske inte direkt det tränarnamnet som Mif fansen hoppats på. Eller vad säger ni?
Kommentera

Tränare
Ser att ni värvat en kandick till tränarposten.

Och att han är gammal innbandy tränare dessutom.. visste inte ens att den sporten fanns där.
Kommentera

399946 · »