*/ ?>

bisterfinnen hockeyblogg

Till bloggen

Tack för showen!!

Det är sällan man står med ett leende brett som småland och bara skakar på huvudet. Kalla kårar vandrar upp och ner längs ryggraden och man tackar gud allsmäktig att man fick uppleva magin igen. Jag tror jänkarna kallar det "a natural high". Jag tror att det är en bra liknelse.

Det finns inte ord som beskriver glädjen den mannen sprider. Alla, inklusive djurgårdare, var överens på Hovet igår. Dom hade upplevt en storhet. Må vara en storhet som passerat Zenit, men fortfarande så mycket bättre än näst bäste spelare i Sverige.

Jag upplevde något liknande mot Finland i VM i Helsingfors. Han tystade då en hel nation. Igår var det dags igen. Järnkaminerna stod för showen på läktarna, fy fan vilket tryck! Lumberjacks gjorde vad man kunde för att bjuda upp till dans, men igår var man helt enkelt ett nummer för små. Det enda värre jag varit med om hittills var just vid den där matchen i Helsingfors, efter Finlands chocköppning.

Återigen växer Foppa när publiken går "all in". Det syntes så väl hur mycket han älskar hockey igår. Hans leende efter avgörandet i sudden death var riktat mot alla som snackat skit om honom och som förlöjligat och förringat hans storhet.

Det är svårt att förstå hur dessa människor tänker. Är det den klassiska Jante som etsat sig fast och som förmörkar deras själ, är det oro över vad en Foppa i storform skulle innebära för deras favoritlag eller är det bara ren och skär avundsjuka?

Jag frågar mig om någon människa med vett och sans skulle försöka övertyga Armstrong att sluta cykla, Kasparov att lägga schackbrädet på hyllan eller Fritiofsson att sluta dricka vin? Vem vill beröva en passionerad människa sitt livselixir?

Jag hoppas att alla belackare sväljer sin stolthet och åtminstone i sinnevärlden ber Foppa om ursäkt. Måhända är hockey en banal petitess i förhållande till världsalltet, men i den lilla bubblan finns det en stjärna som lyser klarare än alla andra.

Jag vill bara säga: Tack för showen!!

Av bisterfinnen
2009-09-27 08:49


Kommentarer

Att stå där på läktaren och höra djurgårdarna 7000 pers. skandera " Vi hatar modo" och en hel del om foppa själv, för att senare tystas helt av den som varit i centrum hela matchen känndes jävligt häftigt.

Karln är makalös