Clubsport

1619 inlägg · 22779 besökare

Clubsport blogg

Till bloggen

Säsongssummering 4

Man sparar ju det gottaste till sist så här kommer Brynäs:

Grundserien: 7:a

Slutspel utslagna i kvarten med 4-0

Även Brynäs infriade sin målsättning genom att ta sig till slutspel där Färjestad som väntat blev för svåra. Dessa nya lottningsregler är bedrövliga, Brynäs hade ingen fördel alls av att bli sjua i grundserien.

Säsongen började bra där laget var i serieledning ett bra tag, farhågorna om en lika tung säsong som året innan kom på skam, laget var aldrig i närheten av kvalplatserna.

Lindbäck var en stor överraskning i målet där fler än jag var lite orolig när Markan stack iväg på JVM. Han gjorde det lite för bra så Timrå fick upp intresset för honom och värvade honom. Inte så mycket att säga om, han är för bra för att vara 2:a målvkat makom Markan en säsong till. Där har Brynäs ersatt bra med Läck.

Backsidan gjorde det bra trots en på pappret mindre bra uppsättning.

Forwardsmässigt såg det lite sämre ut där det görs på tok för lite mål. Widing och Granström klara ljuspunkter dock. Silfverberg kom in efter jul och spelade sig till en ordinarie plats. Dackell gjorde en riktigt bra säsong efter några mindre bra säsonger. På forwardssidan fanns det några namn som inte borde haft en plats i truppen.

Inför kommande säsong så har Brynäs gjort det enda rätta, satsat på dom framgångsrika juniorerna samt förstärkt med Kahnberg och Sommervuori. Lite märkligt dock att plånboken bara räckte till att värva en spelare. Sommervuori värvades ju genom sponsorhjälp.

En back och en center av hög kaliber hade man helst sett att man värvar men ekonomin finns inte och säsongen kommer iaf att startas med befintlig trupp.

Som tur är så har kvalserielagen tappat väldigt mycket i slagkraft såhärlångt och lag 9 och 10 deras trupper skrämmer man ingen med, så förhoppningar finns från min sida om att laget ska kunna fajtas om 6-7 plats i vinter.

Av Clubsport
2009-06-05 18:06