El Maco

9707 inlägg · 50653 besökare

El Maco blogg

Till bloggen

Svensk hockey

Här har vi Sveriges sundaste, lönsammaste och mest attraktiva idrottskoncept, elitserien i ishockey, där ett par storstadslag och några relativt framgångsrika bondgäng nu ser större potential på annan ort. Det kan mycket väl vara så att det är ett förhandlingsgrepp när det gäller att dela på den gemensamma kakan men det är klart att de kollar marknaden.

Undrar vad som händer om KHL säger att de gärna tar med Frölunda och DIF men var fan ligger det där karlstad? Alla som tror att HV71 och Färjestads modeller som lett till framgång i Sverige funkar i KHL räcker upp en hand? Alla som tror att Stockholmarna springer benen av sig för att se DIF i KHL räcker också upp en näve? Alla som inte tror att övriga hundratals klubbar i Sverige - och nu pratar vi inte om de sju övriga i elitserien utan resten från division 4 och uppåt - kommer att göra allt de kan för att sätta käppar i hjulen för de andra fem om de lämnar svenska seriepyramiden räcker upp en hand? Ska bli intressant att följa. Kul att de sju snabbt reagerade tillsammans. Hoppas att de snabbt bjuder in allsvenska hockeyföreningen för att diskutera framtiden för att sätta lite rolig press på de fem.

 

Beviset för att det aldrig kommer att funka är att Tomas Ros tycker det är en bra idé. Jag vilar min väska.

Av El Maco
2009-04-28 20:45


Kommentarer

Håller med dig detta ska bli intressant att se slutet på.

Tycker f.ö att din omröstning var mycket smartare än den töntiga nuvarande, synd att den fick leva så kort tag.

Jag instämmer till fullo. Personligen så har jag inget intresse av att se ryska lag komma hit och spela. Jag är fullständigt nöjd med att se Timrå möta Modo, SKellefteå, Färjestad och dom andra. Låt dom lag som vill bryta sig ut göra det och sedan ersätter vi dessa lag med de bästa från allsvenskan. Kvaliten kommer att sjunka ett snäpp men det kommer ändå att vara en intressant produkt att gå och se på. Jag ser med större belåtenhet Timrå - Leksand än jag ser Djurgården - Lada Togliatti eller Gif Sundsvall - Örgryte. Förlorarna kommer att bli lagen som bryter sig ur som inte längre kommer att kunna titulera sig svenska mästare.

Marcus:
Helt rätt, det är ju bara att se på den näst sämsta fotbollsligan i Europa, Allsvenskan. Dom har ju ett snitt på nästan 15000 som väljer att se svenskar klubbar tjonga boll med varandra.

Bara att instämma, lite oroande dock att Nyström är emot... ;-) Men, han och Ros skall ju av hävd inte tycka likadant.

För min del skiter jag fullständigt i vad "de 4 stora" och DIF tar sig för. Tror man kan hoppa i galen tunna, fansen gör INTE vågen direkt.