Kakelmannen

328 inlägg · 12259 besökare

Kakelmannen blogg

Tankar inför säsongen.

Ja så är Hvs trupp och alla lags trupper så gott som spikade . Svårt att tippa nu hur de ska se ut i vår då många lag säkert kommer värva något under pågående säsong , inte kan FBK sitta nöjda framåt jul när de ser att de inte hänger på topp 3 . .   När alla spelare är på plats i Oktober så tror jag vi ser följande uppställning i Hv71.

Stefan Liv (Andreas Andersson)

Petrasek-Pustiola

Niinima-Grillfors

Ward-Pelle Gustafsson

Torp-Björk

Voutalainen-Davidsson-Thörnberg

Laine-Beech-Ledin

Tedenby-Falk-Melin

Lindström-Ullström-Sundh

reserver: Önerud . Andre Pettersson

målvaktsidan och forwardssidan ser mycket bra ut , kanske får man låna ut 1-2 forwards under säsongen . Hvs starkaste forwards.uppställning någonsin , medans backsidan är mer osäker , tycker Hv haft bättre uppställning på backsidan förr , men om spelare som Grillfors , Björk , Torp lyfter sig och om Niinima är en klass bättre än Louma då blir det bra .

Tippar serietabellen.

1.Hv71

2.Frölunda

3.LHC

4.Modo

5. Färjestad (traditionen är stark , tror de startar trögt men avancerar efter hand , ser dem ej som guldkanditat just nu)

6.Luleå

7.Brynäs

8.Skellefteå

9.Timrå

10.Djurgården

11.SSK

12:Rögle

Tankar inför Semifinalen .

Ja så har man efter kvartsfinalspersen börjat fokusera på Semifinalsserien mellan Frölunda och Hv71 . Nu ligger all fokus på den första matchen som vi spelar på hemmais i morgon kväll .

En match Hv MÅSTE vinna .

En match Hv kanske har en fördel i för att man spelade så sent som i Måndags och kan vara uppe i matchtempo .

Min bestämda uppfattning är dock att Frölunda har nytta av sina vila från match 2 och framåt .

Orkar Hv mentalt och fyskiskt efter urladdningen mot Timrå ?

Kommer Kapten Davidsson spela i morgon och kommer han kunna gå för full maskin ?

Kommer Laine och Beech framförallt höja sig nu ?

Kommer Stefan Liv fortsätta spika igen ?

Kommer Louma , Petrasek med flera höja nivån på sitt försvarsspel ?

Som ni ser är frågorna många och jag tror svaret måste vara JA på alla frågorna om Hv skall spela SM-Final i år .

Tack Hv71 och Timrå för en intressant och spännade matchserie .

Känner en oerhört lättnad nu då Hv är vidare till Semifinal ... Innan matchserien startade så kände jag att Hv kommer att gå vidare med 4-1 eller möjligen 4-2 i matcher , Timrå har ju ett svagare lag denna säsongen än de Hv slog ut för ett årsen i semifinal .. 

Timrå gav Hv en ruggigt hård match och hade alltså 3-1 i matcher och 3 raka chanser att slå ut oss .  HV får tacka Stefan Liv framförallt att man överlevde matchen i Lördags ...  Sett över 7 matcher så har bägge lagen fått märkliga domslut med sig och mot sig , de har vart två väldigt jämna lag där jag tror rutinen från Kenta och spelarnas rutin kan ha avgjort till Hvs fördel ...

NU AVGÖR VI !

Nu är det färdigfjantat . Nu är det dags att skicka Timrå på semester och avgöra detta . Nu är det dags att visa lite klass Hv71 ..

Ser mycket gnällande från Timrå-fans om de avgörande målet i match 6 . Jag kan bara påminna dem om offside-målet i match 3 och märkliga domslut i slutet av 4e matchen . Allt sådant brukar jämna ut sig i längden .