Kerstin_k

4589 inlägg · 24405 besökare

Kerstin_k blogg

Eventuellt nyförvärv

Kan inte nån finne i KHL underprestera å det grövsta så att personen ifråga blir entledigad från sitt kontrakt med den ryska klubben och sedan skriva på för Timrå?


Det vore ju oerhört skönt. Jag vill nämligen att den där forwarden som ska in är finsk. Gärna nån som är bra också. Inte nån ny Mäkiaho. Men det dräller ju av finnar i KHL och nån av dom måste väl underprestera?


Jag hoppas i alla fall på nått sånt. Men har inte hört något. Inte ett skit. Nån annan som hört nått? 

Tydligen, om man nu får tro på kommentaren på st.nu, kikar Timrå på Kamil Piros. Det kanske är vad som är bäst just nu, det kanske är vad som finns tillgängligt.

Kommande säsong

I måndags var det äntl igen dags att bevittna årets första ispass. Det där med första är väl en sanning med modifikation. Men det var i alla fall den första officiella träningen.

Själva träningen tyckte jag var ganska rolig att titta på. Tack vare straffarna på slutet blev stämmningen ganska hög på läktaren och straffläggningen blev krydda av en smula prestige från spelarna.

Extra häftigt att Timrå IK lyckats undanhålla den senaste värvningen så pass länge och presenterade honom på isträningen. Stor respekt till Linkan och Co.

Angående Anger som sista spelare in så är jag positivt överraskad. Jag hade förväntat mig en sämre spelare än honom. Jag hade förväntat mig en typisk utfyllnadsspelare. Anger har ju gjort några hyffsade säsonger rent poängmässigt vilket känns riktigt skönt. Förhoppningsvis passar han bra med Corso eller Gabbe.

Innan träningen fick jag höra av en kompis att Challe var riktigt nöjd med materialet i årets lag. Han såg fram emot säsongen och tyckte att han hade det bästa materialet på flera år. Det var också ett jävla Go i laget och en positiv andan genomsyrade hela verksamheten. Sånt är ju skönt att höra, även om det kanske inte finns så många tränare som på förhand inte tror på sitt material.

Challe har vidare den delikata uppgiften att formera laget på bästa sätt. Jag hoppas att han har det klart för sig hur han vill ha det. Själv vet jag inte alls hur jag skulle göra. Det jag har klart för mig är att Corso i alla fall ska centra första, Gabbe 2:a och Menuier (?) som tredje. Yttrarna är desto svårare att placera ut. Jag vill ha MPS i nån av de första två kedjorna. Och Hynning vill jag ha med Pärssinen då dom två visade sig passa ganska bra ihop redan ifjol. Då kanske vi bara har kvar MPS och Anger tillsammans.

MPS - Corso - Anger

Hynning - Gabbe - Pärssinen

Svensson - Meniuer - Sonnenberg

Lander - Samuelsson - Starkov/Axelsson

Problemet är ju att vi har ett par spelare som inte är etablerade men som mycket väl skulle kunna gå en fantastisk höst till mötes och explodera totalt. Tänker främst på Lander, MPS och Starkov. Det blir därför extra svårt att placera ut dem. Jag är ju i ärlighetens namn inte speciellt sugen på att ha Lander i en fjärdeformation, men hittar inte någon bättre plats för honom.

Frågan är om inte Challe kommer att köra med MPS och Lander tillsammans? Kanske rulla på fyra ytterpar och tre centrar? Sonnenberg känns ju inte heller som någon fjärdeformationslirare direkt. Delikata problem.

Man bör ju också vara så pass realistisk att man måste inse att någon eller några av våra spelare inte alls kommer att prestera som vi hoppas på. Då kanske det faller sig lättare för Challe att ta ut laget.

Jag brukar aldrig blogga. Men nu regnar det ute och jag kände för att ge min syn på saker och ting.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

"Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr."
Jullov och hockeyfilm

Oj du underbara ting! Tänk vad härligt det kan vara att få jullov. Jag är nu inne på mitt andra jullov som vuxen. Hade nästan glömt bort hur skönt det är att få några veckors ledighet så här över julen.

Men nu är vi där och jag hoppas innerligt att Timrå IK gör sitt yttersta för att förhöja nöjet av jullovet och julen. Tänk vad skönt med en förstärkning. Wow liksom.


Kan också berätta att jag påbörjade första filmen om Timrå IK's säsong 08/09 idag. Känns lite halvljummet att hålla på med det just nu, med tanke på Timrås prestationer på isen. Men alltid glädjer det någon.

Förslag till musik eller andra förslag/ideér mottages gladeligen. Antingen här eller via mail/bubbla.

Jag ska försöka njuta av lovet så länge det varar och samtidigt ta mig tid att fixa filmen. Kanske blir det en nyårskaramell? Vem vet?

Jag väljer att inte tro

Ja, så här några dagar efter min senaste blogg kan jag konstatera att jag väljer att inte tro på min informatör. Som läget är nu har jag fått två stycken insider-tips av honom och inget av dem har stämt.

I och för sig trodde jag aldrig riktigt på någon av dem. Men nu är det ändock officiellt att det inte stämmer. Nu skiter jag i vad jag hör framöver.

Tills jag blir bevisad motsatsen...

Till veckan...

...händer det grejer i Timrå IK.

I alla fall om man får tro min "källa". Tveksamt att det stämmer dock, men det visar sig väl vad det lider :)

Jag är...

...dina svidande ögon.

Jag är dina svettiga armhålor.

Jag är din smärtande ljumske.

Jag är ditt felande knä.

Jag är din tandvärk som håller dig vaken.

Jag är smärtan i tarmarna.

Jag är infektionen som äter på dina muskler.

Jag är din förstörda rygg.

Jag är orsaken till tandagnislan.

Jag är den gnagande känslan i kroppen.

Jag är ditt magont som vrider dig i plågor.

Jag är ångesten personifierad.

Jag är Timrå IK.

+1

Bomber och granater

Hörde idag av en kompis som har en kompis som har en bror som jobbar på kansliet hos Timrå IK att det jagas nya spelare konstant. Hängde ni med på resonemanget om vem som hade hört nyheten ursprungligen?

Hur som helst så var det ett namn som absolut kan klassas som BOMB med stora bokstäver som diskuterades. Om den personen inte kom skulle det sökas rätt på något annat. Om jag förstod det hela rätt så sökte man redan nu efter spelare att förstärka truppen med. Kan tänkas att AHL/NHL är ett intressant avsökningsområde.

Vem Bomben är tänker jag inte skriva då jag själv har jävligt svårt att tro på nått sånt här. Men om det kommer en bomb så vet ni att jag visste vem det handlade om, typ.

Min kompis blev nästan arg när jag skrattade åt han och hans bombrykte.

Haha. Det roliga med hela kråksången är att det aldrig slutar att komma nya rykten.

Skumt inlägg. Ett rykte liksom. Om det inte händer så kan jag kanske dela med mig om vem det handlade om så kan vi skratta tillsammans.Rykten - wounderbart!


Tre små svar...

1. Kommer Hahl att bli utbuad?

Nja, inte speciellt mycket. Det var nått kakmonster på östra som gafflade och buade när Hahl hade pucken. I övrigt inte så mycket.

2. Kommer Bollibompakedjan vara lika framgångsrik idag?

Nej. Inte lika. Spelar fortsättningsvis bra men får sparsamt med istid. Fullt förståeligt.

3. Kommer Frölundas negativa trend att brytas ikväll?

Delvis. Skönt med två poäng till Timrå. Det blev lite onödigt spännande där i slutet.

Andra roliga saker:

* Trycket i 3:e. Makalöst bra. Vilken stämmning!

* Lehtonens skott. Pang! Där har vi vår powerplayback. Synd bara att man inte sätter upp honom oftare i PP. Det finns fortfarande mer att önska där.

* Hynning. Suverän öppning av säsongen. Fortsätt så tack!

* Min kompis förutspåelse när jag beklagade mig över enbart 9 sekunders powerplay i slutet:

"Dom sätter in Lehtonen. Tekning rakt bak och så sätter han den."

* Glädjen. Makalöst att man kan bli så glad över att se en människa man aldrig har pratat med, aldrig har träffat och förmodligen aldrig kommer att prata med eller träffa sätta en gummipuck i ett hockeymål.

Tre små frågor...

1. Kommer Hahl att bli utbuad?

Jag hoppas inte det. Han är inte värd det. Men det återstår att se.

2. Kommer Bollibompakedjan vara lika framgångsrik idag?

Jag hoppas det. Hoppas att dom får lite mer speltid. Pääjärvi var riktigt bra sist.

3. Kommer Frölundas negativa trend att brytas ikväll?

Självklart hoppas jag inte det. Men det finns risk för lite "Timråsyndrom" ikväll. Lag med dåliga trender har en tendens att vända dom mot Timrå.

Annars är jag spänd av förväntan. Hockeyn har dragit igång, men det är på tok för tidigt att förutspå något. Jag hoppas också att Lehtonen fortsätter att göra mål i ett powerplay som förhoppningsvis är klasser bättre än mot HV.

Nu kör vi! Mot nya poäng!

1 ·