Kerstin_k

4502 inlägg · 24403 besökare

Kerstin_k blogg

Till bloggen

Kommande säsong

I måndags var det äntl igen dags att bevittna årets första ispass. Det där med första är väl en sanning med modifikation. Men det var i alla fall den första officiella träningen.

Själva träningen tyckte jag var ganska rolig att titta på. Tack vare straffarna på slutet blev stämmningen ganska hög på läktaren och straffläggningen blev krydda av en smula prestige från spelarna.

Extra häftigt att Timrå IK lyckats undanhålla den senaste värvningen så pass länge och presenterade honom på isträningen. Stor respekt till Linkan och Co.

Angående Anger som sista spelare in så är jag positivt överraskad. Jag hade förväntat mig en sämre spelare än honom. Jag hade förväntat mig en typisk utfyllnadsspelare. Anger har ju gjort några hyffsade säsonger rent poängmässigt vilket känns riktigt skönt. Förhoppningsvis passar han bra med Corso eller Gabbe.

Innan träningen fick jag höra av en kompis att Challe var riktigt nöjd med materialet i årets lag. Han såg fram emot säsongen och tyckte att han hade det bästa materialet på flera år. Det var också ett jävla Go i laget och en positiv andan genomsyrade hela verksamheten. Sånt är ju skönt att höra, även om det kanske inte finns så många tränare som på förhand inte tror på sitt material.

Challe har vidare den delikata uppgiften att formera laget på bästa sätt. Jag hoppas att han har det klart för sig hur han vill ha det. Själv vet jag inte alls hur jag skulle göra. Det jag har klart för mig är att Corso i alla fall ska centra första, Gabbe 2:a och Menuier (?) som tredje. Yttrarna är desto svårare att placera ut. Jag vill ha MPS i nån av de första två kedjorna. Och Hynning vill jag ha med Pärssinen då dom två visade sig passa ganska bra ihop redan ifjol. Då kanske vi bara har kvar MPS och Anger tillsammans.

MPS - Corso - Anger

Hynning - Gabbe - Pärssinen

Svensson - Meniuer - Sonnenberg

Lander - Samuelsson - Starkov/Axelsson

Problemet är ju att vi har ett par spelare som inte är etablerade men som mycket väl skulle kunna gå en fantastisk höst till mötes och explodera totalt. Tänker främst på Lander, MPS och Starkov. Det blir därför extra svårt att placera ut dem. Jag är ju i ärlighetens namn inte speciellt sugen på att ha Lander i en fjärdeformation, men hittar inte någon bättre plats för honom.

Frågan är om inte Challe kommer att köra med MPS och Lander tillsammans? Kanske rulla på fyra ytterpar och tre centrar? Sonnenberg känns ju inte heller som någon fjärdeformationslirare direkt. Delikata problem.

Man bör ju också vara så pass realistisk att man måste inse att någon eller några av våra spelare inte alls kommer att prestera som vi hoppas på. Då kanske det faller sig lättare för Challe att ta ut laget.

Jag brukar aldrig blogga. Men nu regnar det ute och jag kände för att ge min syn på saker och ting.

Av Kerstin_k
2009-08-05 09:15