Larionov

693 inlägg · 5923 besökare

Fakta om Larionov

Neutral
Klubb
Utloggad @ 2021-11-25 17:35
Status
19. Stor grabb
Erfarenhet
Länkar
The Far side
Från
25 september 2003
Registrerad
Medlem
Användartyp

Presentation

Öschöte sedan åtskilliga generationer. Stamtavlan utvisar en ättelägg hemmahörande under århundraden i den östgötska myllan (även om jag med mitt stundtals lite kringflackande liv bryter traditionen lite grand).
Förmodligen (eller jag är helt säker egentligen även om jag inte har några bevis) deltog mina anfäder vid Slaget om Stångebro 1598, något som tydligen nedärvt en fascination med påföljande adrenalinkick så snart denna plats anträds.
Dagen före ett slag är fyllt med spänning, nervositet men framförallt förväntan! Fienden skall besegras, äran ska återupprättas, revir ska pinkas, ribban ska sättas, trofén ska bäras hem...

Sedan finns ju lite andra parametrar i form av de svartvit-randiga. När somliga av dessa anträder den heliga marken kommer nästa flashback: Linköpings Blodbad. Ja, inte själva avrättningarna kanske, men den föregående rättsprocessen som blev känd som ett av det första dokumenterade justitiemorden. För så känns det ju VARJE gång Morgan, Robert, Pehr eller vad de nu kan heta dömer en blåklädd riddare till botbänken.

Och så påstår folk att LHC är historielösa... ja jösses! Vad vet dom?


För en tid sedan korades Östgötskan till landets skönaste dialekt.
För att ge alla avundssjuka utbölingar en chans att hänga med i vårt vackra språk har ni här en liten hockeyrelaterad ordlista:

Snarskank = Tripping
Skanksnarskank = Bentackling
Skensnarskank = Clipping
Tvärsorv = Cross checking
Ebatti = Misconduct
Bovägga = Shut out (målvakt)
Bögel = Roughing
Tajit däne = Interference
Oätt över därddera = Icing
Oänne före = Offside
Mööse = Delay of the game
Abrovink = Dragning, fint
Härke = Motståndare