Laurell_hv71

6 inlägg · 3356 besökare

Presentation

Hallå!!!

Mitt namn är Oskar Laurell och jag bor i Lysekil på västkusten i Bohuslän.. Lirar Ishockey i Uddevalla HC p90, jag är född 1991.... Det är skojj att spela i laget och vi är ganska bra får jag säga... Jag är med i distriktslaget i Bohuslän\\dal och hoppas på vara med i TV pucken om två år..:)Mitt favoritlag är ju självklart HV71...Varför jag började hålla på HV71? Jo, för att Min pappa kommer just därifrån, hockeystaden Jönköping.. Min Kusin Hejjar på HV71 och när jag var runt 3-4 år gammal så tvingade han mig att hålla på HV71. Jag kunde ingenting annat än att acceptera.. Men nu har jag allt att tacka min Kusin för.. Mitt lag i mitt hjärta är självklart HV71. Har kollat än så länge på tre HV71 matcher i KInnarps Arena, HV71-Malmö IF Redhawks (Kvartsfinal). HV71 - Modo och slutligen HV71 - Frölunda..Men jag bor ju så nära göteborg så jag har sett HV71 spela i Scandinavium hela 8 gånger. Det är ganska komiskt får jag säga men det är riktigt kul.

Om vi ska börja snacka HV71 så får jag säga att HV71 har städat rejält i laget och jag tror att man kommer att satsa på en minst Semifinal. Och man hoppas och man har kapaciteten att komma etta i grundserien som jag tror mycket väl att HV71 kan göra. HV71 har värvat spelare som har spelat i dom där \"BOttenlagen\" och då är det svårt att visa hur bra man är egentligen. Mika Hannula till exempel. En spelare i landslagsklass, fick inte lira i landslaget förra säsongen fastän han var det lilla ljuset i det skånska mörkret. När Mika kom till HV71 så så tog han plats i landslaget med dunder och brak och han gjorde en mycket bra turnering i Ryssland. David Petrasek var också ett litet ljus i Mörkret i Skåne . David Petrasek blev poängbäst utav alla backar i Malmö och han kom också bra till i målligan i Malmö. När Petrasek kom till HV71 glänste han från sin position. Han tycker att det är skit roligt att spela hockey nu när han får lira med ett topplag och han får visa sin kapacitet. Petrasek tog Landslagsplats direkt och han blev till och med vald i expertkommentatorn Johan Tornbergs \"Superfemma\". Det är mäktigt.
Björn Melin som spelade för Malmö Förra säsongen fick ingenting gjort i Malmö men när han väl kom till HV71 visar han att han är en grovjobbare i högsta klass och han är absolut målfarlig. Det märkte vi i Slutspelet när HV71 tog SM Guld. Björn kommer att betyda minst sagt mycket för hans kära HV71.
Jens Karlsson tog inte plats i Frölunda som man ibland kan tycka är lite konstigt. Fick inte mycket speltid och han ville inte längre spela i Göteborgsklubben Frölúnda som tog SM Guld 2005. Han valde att gå till HV71 för att fylla luckan efter den tuffa liraren Andreas Jämtin. Jens Karlsson beskrivs som spelare att han har ett väldigt hårt och rappt skott och sliter i alla situationer och han vinner ofta pucken. Han är tuff och tacklar ofta. En sån spelare tror jag alla lag vill ha. Nu när han kom till HV71 tror jag att han får en nytändning och han har visat under försäsongen vilken spelare han är. Han har gjort rätt många poäng och han har spelat tufft och han har varit viktig för HV71. Han skapar mycket yta för andra spelare genom hans tuffa spel. Tror att Jens Karlsson kommer att bli en Succe ärligt talat. Många tror mig inte men jag har det på känn, Jens Karlsson är rätt man för HV71.


Sedan har HV71 en massa andra nyförvärv men just dom här ville jag nämna för att många tvivlar att HV71 har inte värvat speciellt bra. Jag hoppas att ni läser detta så kanske ni förstår lite hur jag tänker och ser på hockey.

Min Elitserietippning!!
1.Färjestad BK
2.HV71
3.Linköping HC
4.Frölunda
5.Leksand
6.Södertälje SK
7.Modo
8.Brynäs
9.Djurgården
10.Timrå
11.Luleå
12.Mora


¨Många undrar säkert varför jag tippas att Luleå kommer att få kvala...
För att Luleå har ett par väldigt duktiga hockey spelare, men dom är också väldigt ofta skadedrabbade, se på Mikael Renberg, han kommer inte hålla länge till.. Lubos Bartecko är också en lirare som ofta får skador. Liksom dom här två spelarna är absolut viktigast för Luleå och skulle man tappa båda två så kommer det att bli problem. Man har ingen bred trupp överhuvudtaget även om man har Mikael Renberg och Lubos Bartecko. Backarna ska vi inte tala om, orutinerade och vissa är för gamla för att hänga med i Elitserien som kommer att ha mycket fart detta året. Målvakterna då. Tero Leinonen var helt okey i Mora, men håller han verkligen för slutspel ? Klarar han trycket att han måste bära ett helt Luleå lag för att gå till slutspel eller inte kvala? Jag tror Stenhårt på NEJ! Tero Leinonen är inte så bra så att han skulle kunna fixa så att laget gick till slutspel bara sådär. Tero är visserligen en godkänd Elitseriemålvakt men inte mycket mer. För att Luleå måste gå till slutspel så måste man ha bra, Rutinerade målvakter som spelat proffessionell hockey på hög nivå i minst tre - Fyra år. Tero har varit ofta andramålis i dom finska lagen och dom senaste två åren i dom finska ligan så fick man var förstamålvakt och det gick väll okey. Men jag måste säga att Elitserien är bättre än Finska. Tero kom till Mora och gjorde succe i början. Men sen började flopparna och man kunde inte hålla sig till SLutspel och han blev skadad med mera. Tero får absolut inte skada sig denna säsongen, utan han måste vara stenhård från start och täppa igen så gott det går. DÄrför tror jag att Luleå inte kommer att klara sig. Dom kommer att klara Kvalet och stanna i Elitserien men man kommer absolut få kvala.....

Det var mina ORD... \\\\ Oskar Laurell