Lumber Jack

8800 inlägg · 30770 besökare

Fakta om Lumber Jack

Klubb
Utloggad @ 2016-06-18 16:42
Status
Legend
Erfarenhet
Länkar
Solsia av Nipstan
Från
25 september 2003
Registrerad
Medlem
Användartyp

Presentation

[f]Den utan tvekan bästa TV-serie som sänts är Hedebyborna, möjligen hotad av Twin Peaks. Här följer några fantastiska dialoger ur detta mästerverk.[/f]

[f]Fjärsman ger sig iväg för att arrestera Handlarn:[/f]

Mon cousin: - Och vad har handlarn gjort för ont då?

Doktor Lundewall: - Han har inget ont gjort, tvärtom! Han säljer öl!

Mon cousin: - Åh, en mänsklighetens välgörare! Med polisen i hälarna.

Kamrer Münzing:- Jojomen, så går det till i Sverige!

Doktor Lundewall: - Nykterister och bolsjeviker bussar polisen på hederligt folk!

[f]Fjärsman ska ännu en gång försöka arrestera Handlarn:[/f]

Handlarn: - Kron eller renat?

Fjärsman - Det är fullständigt uteslutet att en ens skulle kunna tänka sig att muta och besticka en ämbetsman under order av dragande kall i tjänsteutövning och ämbetets vägnar. Det... skulle vara en renat.

[f]Lundewall rustar för krig, utbringar en skål och förfasas över läget i Riket[/f]

Dr. Lundewall: - Det är såhär att jag har gett mig fan på att ställa till med fest

Zetterlind: - En fest? I tider som dessa?

Lundewall: - Just därför! Mina herrar, vi skriver idag den 31 augusti 1939. Såvitt jag kan se är det bara en tidsfråga innan det stortyska rikets ledare, rikskansler Adolf Hitler tågar in i Polen. Och ni vet vad det betyder?

Münzing: - Ja, han kanske lyckas med sin pokerbluff som han har gjort förut!

Lundewall: - Det betyder krig! Världskrig!

Zetterlind: - Så illa ska det väl ändå inte vara?

Lundewall: - Och hur bereder vi oss för kriget, vi svenskar?

Zetterlind: - Tja, försakelse? Samvetsanda. Försvarsvilja!

Lundewall: - I helvete heller! Vi ställer till med en fest! Extra smörgåsbord med brännvin!

Münzing: - Så talar en svensk patriot!

[f]* * *[/f]
Lundewall: - En skål mina herrar! En skål för... ja, för vaddå?

Zetterlind: - För konung och fosterland!

Lundewall: - Äh, en senil gubbe och granskogar och socialdemokrater!

[f]* * *[/f]

Dr. Lundevall: \"Tänk bara på hur det är i Hedeby, på kalkbruket. Bolsjevikerna frodas som löss, som löss!. Fy fan, åh detta kallas Sverige! Sverige!\"

[f]* * *[/f]
Lundewall: - Säger han nej till sill och brännvin? Har han blivit bolsjevik?

Lundewall: - Vad är det för satans snack? Förneka Gud, bespotta konungen men talar du illa om sill och brännvin blir jag förbannad!

[f]Ville Vingåker, inte bara A-lagare utan även en kristendomens och missionens härförare, förklarar ett och ett annat för den fnoskiga frireligiösa Nora Zetterling[/f]

Ville: - Jag ska tala om för henne, lilla fröken, att min stora uppgift här i livet, min enda mission här i Hedeby, det är att vara ett avskräckande exempel. Jag har fan gjort mer för religionen och moralen här i Hedeby än hon har gjort med alla sina biblar och broschyrer!

Nora: - Skulle... skulle Ville ha spritt religion och moral?

Ville: - Det kan hon ge sig fan på. Jag ska tala om för henne, lilla ängel, att varje samhälle behöver sina busar och avskräckande exempel. Någon som folk kan peka ut för barn och säga \"Titta på den där, akta så att ni inte blir som han!\". Barna har tittat på mig, sett mig och mina paltor, sprungit hem och gömt sig och druckit sockerdricka för resten av livet!

Meeen, det har ju inte vart så lätt alla gånger, det har det inte. Det har inte alls vart lätt. Men jag har stretat på med mitt brännvin och mitt öl och vare gång det tatt emot har sagt till mig själv: Stå på dig Ville, en gång kommer herren Gud att tacka dig för du gjort för människorna här i Hedeby.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


[f]Lystrar till:[/f] Robban, Öh! kan även fungera.

\"[k]Jag är den jag är och har fått betala med ränta.[/k]\"

[f]Ålder:[/f] Om vi säger så här; hade jag varit en Whisky hade jag varit jävligt dyr.

\"[k]Man ä vuxen när man kan skilja mellan å va nödig å kåt.[/k]\"

[f]Civilstånd:[/f] även under rekryten vill jag minnas.

\"[k]Så länge man kan få andra å lida finns det ingen anledning å ta live av sä.[/k]\"

[f]Äter och Dricker:[/f] Lord Calvert å Cola (men inte så mycket cola), mjölkdrinkar, starköl, renskav, karra, sportkorv och fläskpannkaka, gärna gratis i glada vänners lag.

\"[k]Han klämde ut en tub kontaktlim på tungan min, å gav mä några klunkar T-röd å skölja ner me. -Fräs ut fränsmaken mana han på.[/k]\"

[f]Yrke:[/f] Flyttkarl, nationalekonom, statsvetare, f.d. sågverksarbetare och historiker. Men upprätterhåller inkomst från CSN.

\"[k]Allt jag kan ha ja lärt mä av bröderna Herrey... -Dom allraflesta å alltförmånga inbilla sä att de ä Nixsche som ha gjort mä till den naturens lyckträff ja ändå måst säjas vara. Men de ä Herreys![/k]\"

[f]Läser:[/f] Förtillfället pedagogik, men helst Nikanor Teratologen (var jag hämtat alla vackra citat från).


\"[k]De största som hänt i Skellefte va när AIF vann hocketbockeyguld sjuttiåtta... Hårde Hardy, Tok-Rolle, Görel Lindblom, Hanna Palmu, Pekka Rampa... De lev man på än... Skitmyten om hur dom smällde på... smällde av... svällde upp... (...) Skellefte har kläckt två världskassa bollbegåvningar... Jocko Nyström å Erika Norberg... de ä väl nåt å vara stolt över... de int alla som fått se ballan dingla på Wilander å Malsteen...[/k]\"

---------------------------------------------------------------------------------------
Av någon anledning finner jag detta vintips som ytterst lustigt.

\"Lika köttsugen blir man av sydafrikanska Goue Vallei Cabernet Sauvignon Pinotage, en lyckad druvblandning som ger många komponenter i doft och smak. Här en buljongtonad örtig köttig frukt med mörka bär och tuggiga tanniner som garanterat sätter fart på fläskkarrén. Ovanligt fyllig för 65 kronor är Goue Vallei Cabernet Sauvignon Pinotage 2005, ett vin som dessutom är rättvisemärkt, för första gången på Systemet. Numret är 98386.\"