lungan

2248 inlägg · 12750 besökare

lungan blogg

Min åsikt gällande Timrås trupp 09/10 Del 2

Är nu dags att ge min syn på Timrås trupp vad det gäller forwards.

Timrå har 13 stycken spelare att sprida ut på 4 kedjor, vilket innebär att Challe är en spelare som marginal för skador.

13 stycken seniorkontrakt samt att juniorer får fylla på vid fler skador tycker jag är en sund och bra start. Både konkurrentmässigt och kostnadsmässigt. Dessutom ger man utrymme för juniorer att få träna med A-laget.

Rollerna för vem som ska spela vart känns definitivt mer genomtänkta iår än förra året.

Timrå bästa ytterforwardspar förra säsongen och under slutspelet var Svensson och Pärssinen, att splittra dem känns onödigt, låt dem fortsätta tillsammans med Corso, som jag absolut tror kommer kunna ersätta Pyörälä som center.  Många har nog svårt att se Svensson storhet, han ska spela i första femman!

Svnesson - Corso - Pärssinen blir således min första formation.

De två kommande formationerna känner jag att de är mycket lika varandra och svåra att skillja på. Jag skulle nog säga att Timrå i år kommer förfoga över en 1:a formation, 2 stycken 2:a formationer och en 4:e formation.

Hynning har uttalat sig om att vilja ta, samt vara redo för ett större ansvar, och tillsammans med Karlsson och Anger tror jag han kommer kunna bidra med mycket positivt i år.  Glöm inte heller att Anger och Hynning är från Stockholm båda två, Man kan ju hoppas på en Stockholms symbios.

Nästkommande formation är med Pääjärvi - Menuier - Sonnenberg. Sonnenberg är en rutinerad spelare som gör sina medspelare bättre se bara förra året vad han gjorde med Axelsson.

Jag tror Sonnenberg kommer kunna ge Pääjärvi det utrymme han behöver för att bli den stjärna alla hoppas på. Menuier är en välbalanserad och spelskicklig kille som kommer ge balans för dessa två herrar.

Fjärde formationen kommer bestå av En Hund som tillsammans med en tuffare Lander och Regin lik Starkov, bidra med poäng de matcher som övriga formationer har formsvacka.

Årets trupp känns välbalanserad och genomtänkt. Timrå har som sagt ingen etablerad powerforward. Man vinner matcher på att göra mål, och utifrån detta tycker jag Timrå fokuserat på rätt typ av spelare.

1:a
Svensson - Corso - Pärssinen
Caslava - Moe

2:a
Anger - Karlsson - Hynning
Karlsson - Erixson

3:e
Pääjärvi - Menuier - Sonnenberg
Skogs - Styf

4:e Axelsson - Lander - Starkov
Sonntag  - Granath

Min åsikt gällande Timrås trupp 09/10 Del 1

Har nu suttit och tittat på nuvarande trupp inför nästa säsong.

Jag tycker som sagt att det saknas tre toppnamn, men när väl dessa presenteras så kommer jag känna mig lugn & nöjd.

En annan sak jag funderat över är att Timrå även måste värva en 3:e center. Sonnenberg skulle passa perfekt som ytter tillsammans med Pääjärvi. (Detta kommer jag återkomma till i mitt nästa blogg inlägg, när jag diskuterar forwards)

Mitt resonemnag kring våran förste back lyder - Enligt mig, känns det som en defensiv begåvning är att föredra istället för en offensiv.

Moe och Erixson är två killar som borde utvecklas mer kommande säsong. Moe tycker jag man fortfarande ska låtas spela i första femman. Hans 24 poäng den gågna säsongen kan absolut bli över 30 den kommande säsongen. För att inte missgynna denna utveckling skulle jag se att en defensiv back ska positionera sig brevid Moe.

Erixson tycker jag ska få spela andra backpar tillsammans med Mattias Karlsson, detta för att ge honom möjligheten att blomma ut till den offesivt skicklige back han kan bli. Nej Erixson och Karlsson är för mig ett klippt och skuret Backpar.

I tredje och sista backparet vill jag se Styf och Skogs, tror dessa två herrar kan frambringa det bästa ur varandra. Finns rutin och en ambision i båda som kan bli hur bra som helst. Dessutom kan Styf nog bidra till att ge utrymme för att Skogs visar sig utifrån sin bästa sida.

Backbesättnigen 09/10 är jämnare och stabilare jämfört med 08/09.

Förste backen - Moe
Karlsson - Erixson
Skogs - Styf
Sonntag - Granath

Nog sagt dags att begrunda centrar och forwards.