lungan

2248 inlägg · 12750 besökare

lungan blogg

Till bloggen

Min åsikt gällande Timrås trupp 09/10 Del 1

Har nu suttit och tittat på nuvarande trupp inför nästa säsong.

Jag tycker som sagt att det saknas tre toppnamn, men när väl dessa presenteras så kommer jag känna mig lugn & nöjd.

En annan sak jag funderat över är att Timrå även måste värva en 3:e center. Sonnenberg skulle passa perfekt som ytter tillsammans med Pääjärvi. (Detta kommer jag återkomma till i mitt nästa blogg inlägg, när jag diskuterar forwards)

Mitt resonemnag kring våran förste back lyder - Enligt mig, känns det som en defensiv begåvning är att föredra istället för en offensiv.

Moe och Erixson är två killar som borde utvecklas mer kommande säsong. Moe tycker jag man fortfarande ska låtas spela i första femman. Hans 24 poäng den gågna säsongen kan absolut bli över 30 den kommande säsongen. För att inte missgynna denna utveckling skulle jag se att en defensiv back ska positionera sig brevid Moe.

Erixson tycker jag ska få spela andra backpar tillsammans med Mattias Karlsson, detta för att ge honom möjligheten att blomma ut till den offesivt skicklige back han kan bli. Nej Erixson och Karlsson är för mig ett klippt och skuret Backpar.

I tredje och sista backparet vill jag se Styf och Skogs, tror dessa två herrar kan frambringa det bästa ur varandra. Finns rutin och en ambision i båda som kan bli hur bra som helst. Dessutom kan Styf nog bidra till att ge utrymme för att Skogs visar sig utifrån sin bästa sida.

Backbesättnigen 09/10 är jämnare och stabilare jämfört med 08/09.

Förste backen - Moe
Karlsson - Erixson
Skogs - Styf
Sonntag - Granath

Nog sagt dags att begrunda centrar och forwards.

Av lungan
2009-05-19 11:55


Kommentarer

Om Moe spelar tillsammans med en defensiv back så kommer hans poäng att sjunka ordentligt från förra säsongen då han hade många assist åt Lehtonen. Å andra sidan så är Moe livsfarlig defensivt och inte alls en lika stor talang som Erixon är.