lungan

2248 inlägg · 12750 besökare

lungan blogg

Till bloggen

Min åsikt gällande Timrås trupp 09/10 Del 2

Är nu dags att ge min syn på Timrås trupp vad det gäller forwards.

Timrå har 13 stycken spelare att sprida ut på 4 kedjor, vilket innebär att Challe är en spelare som marginal för skador.

13 stycken seniorkontrakt samt att juniorer får fylla på vid fler skador tycker jag är en sund och bra start. Både konkurrentmässigt och kostnadsmässigt. Dessutom ger man utrymme för juniorer att få träna med A-laget.

Rollerna för vem som ska spela vart känns definitivt mer genomtänkta iår än förra året.

Timrå bästa ytterforwardspar förra säsongen och under slutspelet var Svensson och Pärssinen, att splittra dem känns onödigt, låt dem fortsätta tillsammans med Corso, som jag absolut tror kommer kunna ersätta Pyörälä som center.  Många har nog svårt att se Svensson storhet, han ska spela i första femman!

Svnesson - Corso - Pärssinen blir således min första formation.

De två kommande formationerna känner jag att de är mycket lika varandra och svåra att skillja på. Jag skulle nog säga att Timrå i år kommer förfoga över en 1:a formation, 2 stycken 2:a formationer och en 4:e formation.

Hynning har uttalat sig om att vilja ta, samt vara redo för ett större ansvar, och tillsammans med Karlsson och Anger tror jag han kommer kunna bidra med mycket positivt i år.  Glöm inte heller att Anger och Hynning är från Stockholm båda två, Man kan ju hoppas på en Stockholms symbios.

Nästkommande formation är med Pääjärvi - Menuier - Sonnenberg. Sonnenberg är en rutinerad spelare som gör sina medspelare bättre se bara förra året vad han gjorde med Axelsson.

Jag tror Sonnenberg kommer kunna ge Pääjärvi det utrymme han behöver för att bli den stjärna alla hoppas på. Menuier är en välbalanserad och spelskicklig kille som kommer ge balans för dessa två herrar.

Fjärde formationen kommer bestå av En Hund som tillsammans med en tuffare Lander och Regin lik Starkov, bidra med poäng de matcher som övriga formationer har formsvacka.

Årets trupp känns välbalanserad och genomtänkt. Timrå har som sagt ingen etablerad powerforward. Man vinner matcher på att göra mål, och utifrån detta tycker jag Timrå fokuserat på rätt typ av spelare.

1:a
Svensson - Corso - Pärssinen
Caslava - Moe

2:a
Anger - Karlsson - Hynning
Karlsson - Erixson

3:e
Pääjärvi - Menuier - Sonnenberg
Skogs - Styf

4:e Axelsson - Lander - Starkov
Sonntag  - Granath

Av lungan
2009-08-16 16:25


Kommentarer

Uppställningen ser ju klockren ut

Du glömde en viktig spelare i PP och BP, nämligen Jesper Samuelsson... sjukt underskattad spelare.

Du glömde en viktig spelare i PP och BP, nämligen Jesper Samuelsson... sjukt underskattad spelare.