MorganaLefaey

6082 inlägg · 30445 besökare

MorganaLefaey blogg

Tankar och sågningar av skogen från Modo.

Från att ha ledat ligan och gjort flest mål av alla lag så har laget sjunkit som en gråsten använt som flöte. 27-51 är målskillnaden på matcherna efter uppehållet i November och man måste väl fråga om allt verkligen kan vara Krizans fel? 
Självklart är det inte det, men då Krizan den senaste tiden inte verkat vara G och nästan sökt syndabockar vid varje mål så kan faktiskt spelet bli bättre när han nu lämnar. Det kan aldrig vara bra med en målvakt som går ut i pressen att han inte litar på sina backar (Även om de varit dåliga).

Nog är Krizan en bättre målvakt än Zacke som jag ser som en Allsvensk målvakt, men med lite tur så håller Zacke fram till en ny införskaffats. Men det behövs nog mer uppoffrande spel från backarna i sådana fall. Men då vi nu har en mer osäker post längst bak så kanske spelet anpassas och backarna inte bjuder på så mycket.

Att backspelet inte fungerat är det väl knappast någon som missat. 
Läser man min tillfälliga åsikt om var och en av dem så borde vi kanske ligga sist tack vara dem. Men det blir väl lätt att man överdriver lite. Men nog är det många som inte gjort tillräckligt bra ifrån sig.

Hedin har tappat allt vad skridskoåkning heter och när han inte producerar frammåt så kan man väl inte längre godta hans svaga defensiv med att han är bra frammåt. 

Hasse kan man nog glömma helt och hållet. Han var stapplig och seg förra säsongen och den här började sämre och slutade med Ryggskada som inte verkar vilja ge med sig.

Kurvinen blandar enkelt tråkigt spel med riktigt dåligt. Och vars är det snabba uppspelet och den goda skridskoåkningen som det snackades om när han värvades.

Sen kommer Westin som inte alls spelar lika lätt den här säsongen och ställer ofta sig själv i trubbel. Läste här på hs att han var den spelare i Modo som behövde minst tid på isen för att att baklängesmål skulle ske.

Sen har man Wargh som egentligen bara borde befinna sig i offensiv zon, men där gör han det allt oftast riktigt bra.

Hållberg har varit småskadad hela tiden, men ändå kan man tycka att han borde vara bättre. Varför envisas med en som aldrig skjuter i PP?

Hedman gör riktigt mycket bra även om det sker lite enkla misstag ibland. Så otroligt synd att man inte lär se han i klubben nästa säsong.

Timmy. Tror egentligen inte man behöver skriva något om honom. Finns inte ord att beskriva hur det skulle sett ut utan honom den här säsongen.

När vi kommer till forwards så har jag nästan skrivit för mycket redan och man kan väl helt enkelt konstatera att även här verkar vissa behöva rycka upp sig. Man kan inte leva på enbart en formation som dessvärre nu inte varit hel sedan evigheter.

Dagbok från en med hjärtsnörp den 27/9.

Bakis, tänk vad snabbt ett sådant fenomen kan försvinna när man inser att det snart är dags för hockey. Man hoppar glatt in i bilen när alkomätaren i en timmes tid visat grönt. På väg hem så kan man inte annat än tänka på vad skönt det skall bli med de första 3 poängen på hemmaplan för säsongen. Men tydligen är det inte ens dag i dag då bilen får för sig att börja leva om som ett tröskverk så fort man vrider på ratten. Man fortsätter hem med skammen det medför då man vid varje kurva skrämer slag på varenda fotgängare i närheten. Styrservon väck och tankarna skuttar genast iväg på hur mycket det kommer att kosta. Men när man kommer innanför dörren så kan jag inte annat än le. Tänk vad snabbt dåliga tankar kan försvinna när det är dags för hockey.

Modo bjuder på  underbart spel i 1a och efter 10 minuter var det 9-1 i skott. Rättvisa kan man inte kalla den 2-0 ledning man hade när perioden slutade utan 3 eller 4-0 hade speglat det hela bättre. När man sen i andra gör som vanligt den här säsongen, spelar värdelöst så blir det 2-2 efter fimmel och tragik så får man hjärtat i halsgropen och börjar tvivla på att man skall vinna denna match.

Men något sker och man tar sig i kragen när det blir spel fyra mot fyra och tar ledningen för att sen i efterförljande powerplay göra 4-2. "Nu skall man väl inte behöva vara orolig" är en tanke som smyger sig in och när man gör 5-2 i tredje perioden så etsar den sig fast som en bestående tanke.

När man sen i slutet av matchen i ställning 5-3 börjar ta en otroligt massa onödiga utvisningar så kan inte ens en fastetsad tanke låta bli att tryckas undan. Djurgården satsar på spel och enbart stolpar och missade öppna mål räddar modo från att ställa sig i ett prekärt läga igen. 5-4 på resultat-tavlan och spel fyra mot sex hade nog tagit död på mig. Men Sundström gör sitt andra mål i öppen kassa den här säsongen man får leva ett tag till.

Ytterligare en hockeydag som man överlevt.