MorganaLefaey

6093 inlägg · 30445 besökare

MorganaLefaey blogg

Till bloggen

Tankar och sågningar av skogen från Modo.

Från att ha ledat ligan och gjort flest mål av alla lag så har laget sjunkit som en gråsten använt som flöte. 27-51 är målskillnaden på matcherna efter uppehållet i November och man måste väl fråga om allt verkligen kan vara Krizans fel? 
Självklart är det inte det, men då Krizan den senaste tiden inte verkat vara G och nästan sökt syndabockar vid varje mål så kan faktiskt spelet bli bättre när han nu lämnar. Det kan aldrig vara bra med en målvakt som går ut i pressen att han inte litar på sina backar (Även om de varit dåliga).

Nog är Krizan en bättre målvakt än Zacke som jag ser som en Allsvensk målvakt, men med lite tur så håller Zacke fram till en ny införskaffats. Men det behövs nog mer uppoffrande spel från backarna i sådana fall. Men då vi nu har en mer osäker post längst bak så kanske spelet anpassas och backarna inte bjuder på så mycket.

Att backspelet inte fungerat är det väl knappast någon som missat. 
Läser man min tillfälliga åsikt om var och en av dem så borde vi kanske ligga sist tack vara dem. Men det blir väl lätt att man överdriver lite. Men nog är det många som inte gjort tillräckligt bra ifrån sig.

Hedin har tappat allt vad skridskoåkning heter och när han inte producerar frammåt så kan man väl inte längre godta hans svaga defensiv med att han är bra frammåt. 

Hasse kan man nog glömma helt och hållet. Han var stapplig och seg förra säsongen och den här började sämre och slutade med Ryggskada som inte verkar vilja ge med sig.

Kurvinen blandar enkelt tråkigt spel med riktigt dåligt. Och vars är det snabba uppspelet och den goda skridskoåkningen som det snackades om när han värvades.

Sen kommer Westin som inte alls spelar lika lätt den här säsongen och ställer ofta sig själv i trubbel. Läste här på hs att han var den spelare i Modo som behövde minst tid på isen för att att baklängesmål skulle ske.

Sen har man Wargh som egentligen bara borde befinna sig i offensiv zon, men där gör han det allt oftast riktigt bra.

Hållberg har varit småskadad hela tiden, men ändå kan man tycka att han borde vara bättre. Varför envisas med en som aldrig skjuter i PP?

Hedman gör riktigt mycket bra även om det sker lite enkla misstag ibland. Så otroligt synd att man inte lär se han i klubben nästa säsong.

Timmy. Tror egentligen inte man behöver skriva något om honom. Finns inte ord att beskriva hur det skulle sett ut utan honom den här säsongen.

När vi kommer till forwards så har jag nästan skrivit för mycket redan och man kan väl helt enkelt konstatera att även här verkar vissa behöva rycka upp sig. Man kan inte leva på enbart en formation som dessvärre nu inte varit hel sedan evigheter.

Av MorganaLefaey
2008-12-24 13:12


Kommentarer

Inför säsongen så hade MoDo ett av de bästa lagen, i alla fall på papperet. Känns som om ditt resonemang om defensiven stämmer...

Nåväl, bättre lycka kommande säsong.