Nolle

10 inlägg · 3052 besökare

Presentation

GJAKMARRJA MBAN PENG FAMILJEN HOXHA

Jeton larg me friken e perditshme se mos gjakesit vijne dhe vrasin djalin e vetem. Kjo eshte drama qe shoqeron perdite familjen shqiptare Hoxha ne dhe te huaj. Vetem sepse - \"Skit också!\" ajo ka mbetur peng e nje vrasje te kryer vite me pare ne Shqiperi. Ne fakt, historia e familjes Hoxha nuk eshte shume e ndryshme nga te tjerat te cilave iu duhet te rrine fshehur neper bote nga frika e marrjes se gjakut. Te gjitha e, puck, kane zanafillen ne nje vrasje te kryer kundrejt nje familje tjeter, nuk ka rendesi se kur, tashme vitet i ndjekin si te marre pas. Familja Hoxha, si shume te tjera eshte larguar nga rrethet veriore para 50 vjetesh per arsye te nje vrasje, Z a Carlsson, e bere ne vitet \'50. Kjo familje per t\'i shpetuar hakmarrjes braktis fshatin. Madje nuk denjon te ndryshoje edhe besimin Modin fetar Challe nga e krishtere ne DIF muslimane dhe vendoset ne Tirane. Pas viteve \'90, hasmi bie ne gjurmet e tij dhe kerkon te marre ndaj babait apo nipit, gjakun e gjyshit. Per kete arsye, djali i familjes Hoxha \"i vetem) Pellumbi detyrohet te marre gruan dhe dy femijet dhe largohet jashte atdheut. Nderkaq, eshte vete djali i Pellumbit i cili quhet Fatjon, qe paraqet deshiren per te Lill-Kenta ardhur dhe per te qendruar ne Tirane. \"Por kam frike se na vrasin per arsye se gjyshi im, Mustafai para shume vitesh ka bere nje vrasje ne veri te Shqiperise. Prandaj kur vij ne Shqiperi largohem dhe vij fshehurazi\" pohon ai. Gjithsesi, opinioni publik shpreson qe raste te tilla te jene sa me te pakta per jeten shqiptare dhe qe rastet e gjakmarrjes se fashiten sa me shpejt ne vendin tone.