Salle

14246 inlägg · 75257 besökare

Salles blogg

Ålderstecken, nej tack!

För andra dagen i rad så ringde klockan strax före 07 på morgonen trots att man var ledig.
För det var ju racing på TV, rättare sagt idag var det racing på TV för på fredagen så stod det fel i TV-tablåerna och ingen sändning alls från Japan.

Nu till det oroväckande.
Igår så var det ju i princip bara att välta ner sig i en fortfarande varm säng men jag kunde inte somna om. Solen sken ute och jag var pigg trots en lite förvriden dygnsrytm och alltför få timmars sömn egentligen.

Idag hade sängen precis hunnit svalna men var det gråare ute och jag kände mig tröttare så detta borde inte vara nåt problem tänkte jag.
Men väl i horisontellt läge fick jag ingen ro. Efter en 10-15 minuters roterande så tände jag lampen och tog fram ett suduko som brukar söva mig. Resultatet uteblev och det slutade med att jag, för andra dagen i rad inte kunde somna om.
Det har nog banne mig aldrig hänt. ;-)


Definierad som knäpp

Igår em/kväll så tog jag ett extraskift. Då jobbade jag för första gången med ett helt nytt skiftesgäng. 
Vid middagstid så satt stora delar av skiftet inne och då frågade en av dom, med ett litet hånfullt skratt, om "jag varit ute och baxat runt nå kvinns på nyligen"?

Jag berättade självklart om dansmaran och hur kul det varit. Då undrade nån vad det var. När jag berättade om 2*8 timmars dans så gapade dom. Vilken typ av dans frågade en av de äldre och jag såg hur han hade nån slags rave med konstig dunkadunka och ev droger i skallen. Foxtrot och bugg svarade jag och han pustade ut lite.
En yngre sa styrdans med en fnys. "Det finns inget jobb här på avdelningan jag inte hellre gör än dansar" sa han och det finns en hel del slitiga, skitiga och jävliga jobb det kan jag lova.  
När jag för 3:e gången bekräftade att jag var spiknykter dessa kvällar så var det än mer fågelholkar inne i fikarummet. Samtidigt som dom var fövånade/förskräckta så undrade dom mer. Jag fortsatte med bussar från Stockholm och hur skåningar flugit upp osv osv.
Nån undrade tyst hur man kunde åka så för att dansa. Perfekt läge att berätta om mina turer till Baggböle och andra närliggande dansbanor som jag gjort i sommar och att jag jag tänkt att befinna mig Skellefteåhamn (Rotan) dena kväll om inte skiftbasen ringt och velat ha ut mig. Frågan om nykterheten kom som ett brev på posten och mitt jakande svar fick samma ornitologiska effekt.

Sakta tystnade alla och började med frågande miner plocka undan sitt och återvända till jobbet. Men dom höll alla med när en av dom konstaterade: "Du är nog allt lite knäpp du..."

Om dom bara visste tänkte jag tyst för mig själv och log.

+1

Ny och gammal

Ny säsong, ny hockeysnack men samma gamla, ja tom äldre, Salle

Måste ju prova denna funktion nu. Mest är det väl för at den finns men det kan ju få vara skönt att få skriva av sig emellanåt så det kanske blir mer.

Imorrn torsdag startar säsongen 2008/2009 och för första säsongen på länge vet jag att man kommer att missa några matcher pga skiftgången. Har snabbcheckat mitt skiftschema emot matchprogrammet och det är bara 2 hemmamatcher jag inte kommer att kunna se alls. Uppehållen i serien är precis under mina em-veckor tex. Sen är det en del som jag kanske måste smita ifrån lite tidigare ser det ut som.
Fast vips så hoppar man mellan skift eller nåt och då kan det se betydligt värre ut.
Hur går det då för hjärtelaget? Jag tror att det kan gå rätt långt OM vi bara får ha kärnan (Timmy, Susse, Salle, Svarten och Karol) friska. Dessutom måste Harri inte göra en Harald utan elda på grabbarna och vaska runt när det börjar gå i stå.

Nya HS kan ju bli i en trevlig bekantskap när man väl kommit in i det hela och dess funktioner. Att man sedan är lite konservativ och anti till stora förändringar får man väl bara svälja för den goda sakens skull.


Sen var det här med den gamle...
Fast jag känner mig rätt OK. Ett bevis på det fick jag faktiskt i helgen då jag klarade av dansmarans 2 dagar bättre än nånsin. Trots att jag dansade bra mycket mer än jag gjort tidigare gånger. Sommarens log-turer måste gjort nytta. Både konditions- och danspartnersmässigt. :-)

På återskrivande