*/ ?>

Salles blogg

Till bloggen

Definierad som knäpp

Igår em/kväll så tog jag ett extraskift. Då jobbade jag för första gången med ett helt nytt skiftesgäng. 
Vid middagstid så satt stora delar av skiftet inne och då frågade en av dom, med ett litet hånfullt skratt, om "jag varit ute och baxat runt nå kvinns på nyligen"?

Jag berättade självklart om dansmaran och hur kul det varit. Då undrade nån vad det var. När jag berättade om 2*8 timmars dans så gapade dom. Vilken typ av dans frågade en av de äldre och jag såg hur han hade nån slags rave med konstig dunkadunka och ev droger i skallen. Foxtrot och bugg svarade jag och han pustade ut lite.
En yngre sa styrdans med en fnys. "Det finns inget jobb här på avdelningan jag inte hellre gör än dansar" sa han och det finns en hel del slitiga, skitiga och jävliga jobb det kan jag lova.  
När jag för 3:e gången bekräftade att jag var spiknykter dessa kvällar så var det än mer fågelholkar inne i fikarummet. Samtidigt som dom var fövånade/förskräckta så undrade dom mer. Jag fortsatte med bussar från Stockholm och hur skåningar flugit upp osv osv.
Nån undrade tyst hur man kunde åka så för att dansa. Perfekt läge att berätta om mina turer till Baggböle och andra närliggande dansbanor som jag gjort i sommar och att jag jag tänkt att befinna mig Skellefteåhamn (Rotan) dena kväll om inte skiftbasen ringt och velat ha ut mig. Frågan om nykterheten kom som ett brev på posten och mitt jakande svar fick samma ornitologiska effekt.

Sakta tystnade alla och började med frågande miner plocka undan sitt och återvända till jobbet. Men dom höll alla med när en av dom konstaterade: "Du är nog allt lite knäpp du..."

Om dom bara visste tänkte jag tyst för mig själv och log.

Av Salle
2008-09-27 11:38

+1