SnowKing

2066 inlägg · 5296 besökare

Presentation

Jag är en väskustbo med många olika intressen : allmän sportfåne med hockey, fotboll o roadracing som special. Musik: lyssnar på det mesta, spelar i några olika band ( inte samtidigt dock ) sjunger i några körer oxo. Kör gärna motorcykel, det blir korta turer runt på de kurviga favoritvägarna men även längre semesterturer.

Att se favoritlaget live är ganska besvärligt ( 60 mil till Gävle en väg ) så det blir bara en gång varje vinter, vi är några stycken som åker ihop och första resan var 1997 så det har blivit några gånger. Annars får det bli "bortamatch" mot Frölunda.

Mitt första Brynäsminne: Frölundaborg 1969. Frölunda leder med 6-3. Det är 4 sekunder kvar av sista matchen för säsongen i SM-serien. I detta läge blir Frölunda tvåa o Brynäs trea. Frölundapubliken är mycket högljudd och målvakt Hans Dahllöf får veta att han lever ( sållet, sållet, sållet) ropas det. 4 sek kvar, tekning i Frölundas son. Vunnen tekning o Stefan "lillprosten" Karlsson gör mål, detta sista räcker för att Brynäs skall gå förbi Frölunda och bli tvåa.Stor lycka för en 14 åring som inte sett så många matcher då. Dahllöf åker runt o viftar med målvaktsklubban till publiken och är väldigt glad. Leksand vann SM - serien.

Det absolut värsta minnet: Februari 1979, Scandinavium, Frölunda - Brynäs  12 - 1. När jag kommer till bilen efter matchen är det  p-böter på framrutan och i nysnön på bakrutan har nå`n  "kompis" skrivit  1 - 12. Det blev en väldigt deppig hemresa.