1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

327151 inlägg · 3868 ämnen

Apropå ingenting...

2073582 · » Till forumet


Sv: Apropå ingenting...
Matsg: Jag förstår att du är avundsjuk.
I övrigt vet vi fortfarande inte hur vi står oss jämfört med ifjol, mer än att vi medvetet snudd på undantagslöst värvat duktiga skridskoåkare. Jag nämde tidigare att Johnsson, Filppula och Susse är tre exempel på rätt dåliga skridskoåkare som varit väldigt duktiga hos oss. Har jag inte för mig så klarade en långsam Johnsson av att slå något rekord ifjol till och med.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Världens största, bästa och nu även snabbaste lag! Modo har allt :)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Det var bättre på den tiden då en helt slutkörd Pär Djoos snällt sa till Sedinarna att "nu får ni fan ge er, jag behöver vila"
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Hela den linen med transatlanter spelar på gränsen, har årskort just ovanför motståndarnas bänk och man hör dom trashtalka hela tiden mot motståndarnas bås. Känns som det är en grej transatlanter är svårslagna på faktiskt
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Jag håller med. Jag tror att det kan ha varit hjärnskakningarna som gjort honom lite lite rädd. Inte konstigt om man blir lite nervös för hjärnskakning är en allvarlig sak.
(Fast Crandall är själv rätt lätt att provocera).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag vill inte uttala mig om Dahlénd fysik då jag inte vet något om den. Han ser ganska tanig ut kan jag tycka och skulle nog tackat ja till kuren dom brukar bli erbjudna att ta i USA.

Tycker hans mentalitet verkar vara hans svagaste sida, han verkar inte klara av när spelet blir tufft och hårt. Vet inte om jag läste eller såg en intervju med honom då han tyckte lövens transatlanter var så jobbiga och dryga med honom för dom psykade honom hela tiden. Sådant måste man kunna ta och ignorera annars blir det svårt i USA..
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Och jag tror inte att man ser nyanserna. När man tycker att en hockeyspelare är lat så är det inte som att du eller jag är lat. Jag pratade med Pelle Bäckman (som är på den nivån som de två personer som ansåg Dahlen dåligt tränad). Han sade hur som helst att det alltid finns en eller några spelare per lag som åker genom cirkeln när de ska åka runt. Som tjuvstartar i åkövningar osv. Bäckman nämnde då Magnus Wernblom.

Wernblom var (är) stark som en oxe, men var i sammanhanget lat. En sådan som man misstänkte skulle fuska lite med träningsschemat man fick inför sommaruppehållet. En sådan som inte skulle träna lite extra på det han behövde förbättra osv.

Det är nyanser då en normalt lat person aldrig blir hockeyspelare på den nivån.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tror dom tar det som att du förminskar honom och Timrå som klubb. Men jag ser det inte så, utan jag tycker man ofta ser över en säsong vilka som tränat hårt och är bra tränade. Mindre skador brukar vara resultatet!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Ärligt talat förstår jag inte varför de verkar ta det personligt? Förmodligen vet de att jag egentligen har rätt, men vill inte erkänna det.

Inom samma ärende. Lill-Werner ska tydligen ha insett att han varit lite lat tidigare och ska ha tränat hårdare i sommar. Kanske kommer äntligen genombrottet i Mora nu då, för talang har han verkligen. Undrar om någon ger sig på mig för den rapporten också? Kanske kommer krav på exakt vad han tränat bättre?
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Haha nu vill du bara starta tjafs med någon från 15 mil söder om er, Timråit incoming in 3,2,1!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Han har aldrig varit någon som tränat det lilla extra heller, utan snarare tvärtom. Det får man skriva här, men skriver man samma sak om någon annan spelare i ett annat lag så verkar de ta det extremt personligt.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: känns rimligt, därför han såg ut att vara i dålig form också. Svårt att hålla sig i form om knä och rygg är trasigt
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Toby spelade skadad, både rygg och knän har gjort sitt och därför blir det (med största sannolikhet) ingen mer hockey för honom.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker Toby var sjukt seg förra säsongen, när vi mötte er borta och han spelade med Belov såg det ut som dom hade grus under skridskorna. Har för mig att dom splittrades efter första perioden då löven haft kraftigt tryck. Toby i NHL var rörlig och snabb men förra säsongen tycker jag han tappat speeden helt faktiskt
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Toby var när han var oskadad ganska snabb, men framförallt oerhört rörlig på skridskorna. Dock har du verkligen en poäng. Vi har ofta haft långsamma centrar som Susse, Filppula, Johnsson osv.

Nu har vi ett väldigt skridskoskickligt lag och det är medvetet. Med tanke på susse och de övriga så är det inte en garanti för att det blir bättre.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Foppatofflan: Kan jag tänka mig, jämför med Tobias Enström, Belov, Björklund, Johnsson, Tambellini osv, var inte direkt några speedkulor!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Foppatofflan: Världens snabbaste lag. Heppo blir helt knäckt idag när han inte hänger med på första isträningen. Sen tar han en klunk av det magiska öviksvattnet...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Enligt Jocke är det här det snabbaste och explosivaste laget under hans tid som fystränare.
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: 2min från topp 3 längsta.
Men då passar de på att göra mål. Skönt, så man får sova lite
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: så tänkte man se en snabb Hedman match ikväll. Tji fick man. Är det 8e eller 7e längsta just nu.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Lige nu føler jeg mig skeptisk overfor Bad_Brett som forfatter. Jeg tror, ​​jeg ser en stillestående udviklingskurve. Du kan se at han har potentiale, men jeg hører rygter om at han har andre interesser ud over sin rolle som forfatter. Én ting er vi dog enige om, Modos spejdere er gode, og du vil stå der med din lange næse denne vinter, hver gang.

P.S. Lyt til hvad Icing-Ove siger.

DS Vi er røde, vi er hvide...og grønne! Forza Modo!
+17
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Ja, jag tycker också vi har värvat spännande. Betydligt roligare än när det bara är de sedvanliga allsvenska stjärnorna som flyttar runt.

Jag får även känslan av att budgeten inte på något sätt är spräckt och att man har lyckats få till en lukrativ deal med både Heponiemi och Lindgren. Blir inte förvånad ifall vi stärker upp laget ytterligare allt eftersom.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Du har förstås helt rätt angående de tunga förlusterna, även om jag tycker det blir mer rättvisande att jämföra laget nu med det lag som inledde förra säsongen. Även denna trupp lär ju kryddas med några spetsspelare (Bartosak, Belov, Kangasniemi) lagom till slutspurten.

Jag skulle också säga att många nyförvärven är klart mer meriterade än förra säsongens flyktade toppspelare var den dag de värvades till Modo.

Jonsson var en intressant värvning, men ingen spelare som någon på förhand förväntade sig skulle slå poängligarekord året därpå, och Tambellini flög under radarn på samtliga SHL-klubbar.

Att ersätta egna produkter som Berglund och Norlinder torde också vara omöjligt om man vill hitta lika skickliga spelare till lika blygsam lön.

Att Glader lyckats få hit namn som Peters, Lindgren, Mikkelson, Corrado, Hedberg, Gagnon och Heponiemi, trots att spelarbudgeten enligt honom själv är 3 miljoner lägre nu än förra säsongen ... det imponerar.
+10
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Tillsammans med en sådan playmaker bör Sebbe kunna nå över 40 poäng han med
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Är inte lika orolig, hade det varit tidigare år hade jag varit mer skeptisk till spelare man inte känner till och sett. Men nu verkar vi fått ordning på vår scouting.

Tjärnström tror jag kommer fylla rollen i fjärde helt ok. Annars kan han gå som extra och LP/Åhström Olhaver fyller platserna i tredje/fjärde. Sett till lön och förväntningar tror jag han kommer vara ok.

Mikkelsson är jag inte orolig över, tror han tar rollen som stabil defensiv back och är en uppgradering mot t.ex Hedman.

Gagnon är det liten varning för, men då är det främst åldern och inte kunnandet som är risken. Äldre spelare kan tappa mycket från år till år. Men gillar rapporterna om att han ska vara bra i båda zonerna och en bra tekare. Kan vara nyttig för våra yngre yttrar som Svenningsson och Heponiemi. Såg att han spelat färre matcher förra året men blev lugnare när jag läste att det var pga täckt skott och ingen avsliten hälsena eller liknande som kan vara jobbigt att komma tillbaka från.

Aagaard stats är jämförbara med Olofssons, lite bättre faktiskt. Han fick dessutom chansen i DEL i slutet på året som är en starkare liga än HA. Så har goda förhoppningar att han ska hålla samma nivå som Olofsson eller ett steg upp.

Peters är den stora chansningen enligt mig. Men mest för att jag inte har koll på målvakter och honom. Men litar på vår målvaktstränare och hans omdöme och scouting.

Rent generellt tycker jag vi värvat spännande, och vi har fokuserat på starka skridskoåkare och har en bra mix på ålder i laget.

Hedberg förväntar jag mig mycket av, tror han kan göra en grym säsong om han får spela med Gagnon och Heponiemi.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag jämför Aagaard med Derek Ryan som hade samma snitt i Usports. Nu 38 poäng i Flames efter en lång resa i europeiska klubbar, med bl.a 60 p i SHL. Smart kille som läser vid sidan om, har dessutom rejält med landskamper, så han borde vara redo för 40-45p i MoDo.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hoppas du har helt fel såklart, men oavsett trupp, Peters måste vara en lyckoträff, annars måste vi enligt tradition plocka in Bartosak efter nyår.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Jag är osäker på Aagard. Jag tycker mig se en avstannad utvecklingskurva och fokus på annat än ishockey. Finns säkert potential men är han mogen för en andrakedja i allsvenskan? Jag tvivlar.

Samma sak med Tjernström, som jag tror kommer få det tufft.

Tack och lov verkar MoDos scouter rätt duktiga så jag lär väl stå där med lång näsa. Men på förhand är jag skeptisk till:

Aagard
Mikkelson
Tjernström
Peters
Gagnon

Tack och lov verkar MoDo göra allting rätt nuförtiden. 😊
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Shangattay: Ja Modo har ju helt klart värvat starkast på pappret men ta med förlusterna i kalkylen så ser bilden helt annorlunda ut.
Lista de 10 tyngsta tappen så får du se.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rallarn: Pratar du Blomqvist så är det en riktigt bra värvning på Allsvensk nivå. Är man lagkapten i SHL så är man naturligtvis en stor tillgång i Allsvenskan
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Personligen har jag svårt att såga några av deras värvningar.

Både Timrå och Löven ser riktigt starka ut. Även Västerås har värvat riktigt bra. Karlskoga har fått behålla nästan hela truppen förutom Forsberg, och lag som får behålla stora delar av truppen brukar gå bra.

Gillar även våra värvningar dom ser riktigt intressanta ut. Men vi har alltså 17 nya spelare! Visst det kan gå jättebra ändå(vi får hoppas på det) men oftast tar det tid att få ihop så många till ett fungerande kollektiv.
Så det vore nog hälsosammast för många av oss att kanske ha tålamod med det här laget ;)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Nä nä han drog då skeppet sjönk och pengarna var slut sen gick dom i graven och idag är det bara en lövhög kvar ,,,,,
+8
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
udden: Jag skulle säga raka motsatsen, han gjorde att asplöven ens hade ett lag i allsvenskan. När han lämnade fanns det ingen som drog lasset sedan dog klubben.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tänk att Luleå har smått börjat diskutera lönesänkningar med vissa spelare pga osäkerheten kring publikintäkter.
Är nog fler klubbar som tänker så antar jag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Var tog Asplöven vägen jo dom försvann då en viss Kenttä värvade för dyra pengar som inte fanns men det är historia men ändå fakta ,,,,
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Shangattay: vi har väl också de klart tyngsta tappen med Karlkvist, Johnsson, Tambo, bartosak, Hedborg och Norlinder. Inte konstigt om vi värvar mest namnkunnigt.

Heponiemi är nog vårt bästa före Corrado. Heppo lär vara för bra för ligan och risken är såklart att han drar.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Vad skriver VK-krönikören om HA? "En kapplöpning utan sans - Hur är det möjligt?"
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:

Löven: Karl Johansson tror jag kommer bli riktigt bra hos er, även om han får tuff konkurrens. Har väldigt fina stats.

Timrå: Viktor Lodin har Nubben berömt ett flertal gånger, och han brukar sällan ha fel. (Iaf när det gäller svenska spelare)
Tror Viktor blir giftig i vinter bakom förstakedjan.

Modo: Heponiemi kommer bli årets värvning, men lär tyvärr dra till AHL i vinter. Bakom honom tror jag LP kommer få sitt definitiva genombrott i vinter(han är dock förlängning)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu har Wennerholm på Aftonbladet listat Allsvenskans 25 bästa nyförvärv.
Varannan på topp 10 tillhör Modo, medan topp 4 består av tre modoiter och ett ex:

10: Aaron Gagnon, Modo
9: Daniel Rahimi, Björklöven
8: Kevin Poulin, Björklöven
7: Brendan Mikkelson, Modo
6: Jacob Johansson, Timrå
5: Fredric Weigel, AIK
4: Jesper Lindgren, Modo
3: Aleksi Heponiemi, Modo
2: Gustav Possler, Björklöven
1: Frank Corrado, Modo
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:
Vi får väl säga att jag gjorde om din fråga lite då, men i samma anda.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Jag räknade inte Ottosson som ett nyförvärv faktiskt. Men han kommer få en stor roll, kommer nog leda andra kedjan med Liss och Possler och då måste han leverera. Norbe känns intressant tycker jag, var riktigt bra i Karlskrona.

Jag ser av någon anledning fram emot att se Gagnon. Jag gillar äldre rightare av någon anledning och han kan nog leverera bra.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Aagaards poängsnitt i ECHL bådar gott. Inte varit kass i AHL heller. Jävligt kul att vi har så många bra unga spelare på väg upp. Som sagt, vi saknar rutin på forwardsidan, men tyckte Holy Father Glader svalde en extra gång då Frans frågade om alla är på plats.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:
Kan man räkna Ottosson som ett nyförvärv? Jag tror iaf han kommer att betyda mkt för er, det blir ett bra djup på C-sidan. Plus att Karl J kommer vara en bra dynamo i backspelet.

I Timrå tror jag Walli Westerholm kommer slå igenom . Sen undrar jag om det inte det är dags för Albin C att få ett rejält genombrott, inget nyförvärv men en personlig favorit.

Hos oss tror jag Aagaard kommer betyda mkt i slutet av säsongen. På backsidan tänker jag att Mikkelsson kommer ha en mkt större roll än vi från början trodde.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Ni får hemskt gärna ge er syn på vilka ni tycker är bästa nyförvärven i respektive klubb
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: MoDo har aldrig tränat hårdare? Tufft första ispass. Inte så pratsugen va...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Efter allt snack om att såga andra lags nyförvärv tänkte jag ge min syn på bästa nyförvärven i lagen jag tror är topp 3

Löven: Kevin Poulin
MODO: Frank Corrado
Timrå: Jacob Johansson

Jag satte lagen i ordningen jag tror serien slutar men spelarna utan ordning
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Campen ska börja 17 november om allt går som det ska.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Förvisso. Men lite entusiasm hade han ju kunnat bjuda på. Steen såg ju ut som en 5-åring på julafton när han var här under lockouten.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Tillhör Toronto och då är det lågmält som gäller tills att de säger nåt annat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Tycker att Lindrgren låter lite som lock-out-spelarna brukar låta, dvs "Det är osäkert när det drar igång där borta, men jag vill hålla igång så då passade detta bra".
Kommentera

2073582 · »