1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482264 inlägg · 4079 ämnen

Modo-HV71

1642460 · » Till forumet


Sv: Modo-HV71
Rytter: Är Charlotte bara hälften så bra som hon verkar utåt så är hon vårt bästa förvärv på väldigt väldigt länge.
Kommentera

Sv: Modo-HV71
ULTIMAVICI: Det skulle ju vara en glad överraskning. han lär vara spelsugen.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

ULTIMAVICI:

Skulle vara fantastiskt ifall han snart är i spel, känns som en riktigt tidigt julklapp.

Har ni läst intervjun i allehanda med Charlotte? Om inte så gör det, tycker det känns som modo är på rätt väg om man bortser från det sportsliga. Kan det vara så att Charlott är ett av våra bästa nyförvärv på länge?

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Monno: Flanagan med på matchvärmningen, vågar man verkligen hoppas redan? Känsla blir iaf att han lär vara tillbaka innan jul.
Kommentera

Sv: Modo-HV71
J F K: 9p på 10 matcher innan Nylander. 18p på 15 matcher efter.
Plus att vi ju förlorade då han var skadad.
Nä jag tror inte Nylander har negativ inverkan på laget på så vis.
Kempe jobbar ju inte ihjäl sig hemåt heller direkt.
Kommentera

Sv: Modo-HV71
NuMo: Vilket skönt klimat vi fått här inne efter en tyngre period sportsligt! Här hugger man och kör personangrepp vid första tillfälle för stunden.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

Sawchuk: Jag sa att jag inte hunnit med att läsa ditt inlägg.  Det missade du - Så lite. Kommer tillbaks, ifall ditt mål i en debatt är det.   Såklart med medföljande nedlåtande uttryck mot person osv. Enligt önskemål.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

NuMo: Så du tror att retoriska krumsprång och pretentiöst raljerande ska dra upp dina byxor från knävecken. Ett typiskt beteende då kunskaperna i sakfrågan inte räcker till.

Du frågade, jag svarade, simple as that. 

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Sawchuk: Hmm? 

Jag ber om ursäkt.  Nu har jag inte orkar läsa ditt inlägg helt eftesom jag jobbar.(kommer att göra det när jag arbetat klart.) men det är ju inte nödvändigt vad jag förstår. Status är ju redan fastställt. (Från dig.) - Sändare och mottagare.

 

När inte kommunikation fullbordats tillfredställande så beror det på dessa två orsaker. För sakens skull så  tar jag på mig ansvaret som sändare. Att läsa mellan raderna tar jag inte ansvar för.

 

Än en gång Ber om ursäkt. Vi får väl be Modo att läsa din manual, så fixar dert sig nog med tiden.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Jesse: Vi har nog sämre poängsnitt med Nylander. Offensivt är han kanske seriens bästa och en större talang än någon som någonsing kommit från Skellefteå exempelvis. Dock är han så loj defensivt att jag tyvärr tror att det smittar av sig.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

Jesse:

Visst ligger det en hel del i det, vi är ett bättre lag med Nylander. Matchen mot ditt Brynäs tror jag t.ex vi hade haft en fin chans att vinna ifall Nylander hade varit med. 

Å andra sidan har en nyckelspelare som Ahnelöv varit borta en längre tid, samt att Flanagan varit långtidsskadad. Hade vi fått haft dessa friska och med från start så är det inte säkert att vi hade legit tvärsist hela tiden.

Men nu ligger vi där vi ligger eftersom vi inte varit tillräckligt bra under de inledande 24 omgångarna, återstår att se vart vi ligger efter ytterliggare 31 omgångar.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Sawchuk: Jag menade att om inte Nylander hade spelat i Modo så tror jag att Modo hade legat tvärsist hela tiden. Alla lag har sina nyckelspelare..
Kommentera

Sv: Modo-HV71

Jesse:

Modo ligger tvärsist, om det var det du menade?

Kommentera

Sv: Modo-HV71
ULTIMAVICI: och du tror inte Modo hade legat tvärsnitt utan Nylands ;-)
Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

Du tycker inte det är konstigt att man reagerar när du efter en match kritiserar Torp och förklarar att anledningen är att han inte lever upp till dina förväntningar. Detta trots att han gjorde en bra/ok match och det var andra som slarvade och fuskade med detaljer.

-Tycker du helt seriöst Torp var dålig igår?

-Skulle han ha nött bänken istället?

-Hade vi haft större chans på vinst utan Torp på isen?

-Vilken spelare skulle spelat istället?

-Ska vi spelare spelare som presterar utifrån förväntningar eller deras prestation på isen?

Det som stör mig är inte att man kritiserar spelare, utan det är när det blir en hetsjakt på spelare. Trots att dom gör bra matcher så ska det ändå sågas. Kan man inte se att Torp gjorde en bra match igår och att andra försvarare och forwards slarvade bra mycket mer så har man inte sett matchen. 

En åsikt som "Torp gjorde en bra/ok match igår vilket var kul att se, men tyvärr så har han inte presterat sett till förväntningar när man kollar över hela säsongen" hade varit fan så enklare att köra med istället för:

"Torp är fortsatt jämndålig"

"Det är orimligt dåligt, kväll efter kväll efter kväll och byte efter byte efter byte."

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Rytter: Jag får svårt att trumfa idiotin från den som på ett diskussionsforum för ishockey på internet anser att man först efter hockeysäsongen får kritisera spelare utifrån ens egna förväntningar på dem. Å andra sidan är det bland det mest idiotiska jag läst här också, bortsett från indroppande kärnfysiker från andra klubbars gästböcker bör tilläggas.
Kommentera

Sv: Modo-HV71
ULTIMAVICI:

Bra liknelse, den får du plus på.

Men för att den ska vara korrekt i detta fall borde den vara:

"Man köper en trisslott med förväntningarna att det är en nitlott, sedan gnäller man när man inte vinner 50kr"

Det är ju så McFire resonerar kring Modos säsong.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Rytter: Köper jag en trisslott så förväntar jag mig inte att vinna 1 miljon, det betyder ju inte att jag är nöjd om det blir en nitlott?
Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

"Jag väljer att kritisera vilken spelare jag vill, när jag vill."

Självklart men då får du finna dig i att framså som en idiot när du efter match kritiserar den spelare som gjort en bra match och varit en av de bättre.

Sedan fattar jag inte varför du grinar, du hade ju tippat modo sist så du borde ju ändå vara nöjd hur laget spelar, sett till dina förväntningar alltså. 


Kommentera

Sv: Modo-HV71
Rytter: Du vill ju inte förstå, det är helt uppenbart.

"därför orättvist att bara kritisera honom efter gårdagens match"

"Efter säsongen kan man ranka hur spelarna bidragit sett till förväntningar"

Du inser fortfarande inte vad jag menar, jag skiter alltså fullständigt i dina "regler" om när man får kritisera, jag gör det alltså här och nu, mitt under säsong, trots att dina "regler" säger att jag faktiskt skall vänta till efter säsongens slut.

Jag väljer att kritisera vilken spelare jag vill, när jag vill.
Jag lyder alltså inte under dina "regler" som säger att man inte får kritisera spelare utan att kritisera alla andra som förtjänar kritik samtidigt.

Dina "regler" intresserar mig som du kanske märker inte överhuvudtaget.
Jag kan dock tipsa dig om att kontakta spelarfacket, de kan vara intresserad av alla dessa orättvisor Modo spelare blir utsatta för, bara en sån sak som att någon bedömer en spelare utifrån förväntningar, INNAN säsongen är slut, fullständigt orimligt(!!)
Kommentera

Sv: Modo-HV71
Sitter och tittar på FBK-LHC bara att konstatera att Salmela är seriens mest kompletta back, utan honom hade FBK troligtvis legat bakom oss fortfarande.
Och nu är vi sist i tabellen....

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

Du tycker att vi ska vända våran trend genom att spela spelare som presterar utifrån förväntningar och inte vad dom faktiskt presterar på isen. 

Torp var alltså sämre än dina förväntningar igår. Skulle vi varit ett bättre lag utan honom på isen igår? 

Jag hoppas att de som är bäst för dagen och presterar bäst är de som får spela oavsett förväntningar på spelaren, de som faller ur ramen kan vila på bänken. Torp var bra igår fanns backar som var betydligt sämre, fanns flera spelare som slarvade mer och fuskade med detaljerna mer, därför orättvist att bara kritisera honom efter gårdagens match.

Efter säsongen kan man ranka hur spelarna bidragit sett till förväntningar, under säsong och under matcher så måste man spela de som bidrar bäst till laget, och i går tillhörde Torp de som bidrog. 

Du föresten Torp blev av Allehanda utsedd till en av de bästa utespelarna igår, fler som har låga förväntningar på honom eller kanske det är så att det finns fler som faktiskt kollar på hans insatts på isen igår. 

Liknelsen med din arbetsplats var bara för att du skulle förstå hur konstigt du resonerar runt Torp och gårdagens match.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Sven Sewage: Och Nordgren också såklart! Börjar förstå satsningen på honom nu
Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

Torp är en kille som säkert skulle kunna tänka sig att stanna kvar i föreningen om ni åker ur, och därför vore det strategiskt fel att inte satsa på honom i detta läge. Han är i alla fall riktigt vass på bentacklingar!

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Rytter: Ja, Jag tycker att Torp var dålig igår, lika dålig som han varit hela säsongen. Jag tycker att han som bäst har varit dålig, så även igår.

Jag tror du får inse att den här typen av bedömningar är relativa, allt börjar naturligtvis med mina krav och förväntningar på spelaren jag bedömer, precis som du har dina krav och förväntningar. Eller tror du att vi har samma krav och förväntningar du och jag på Modos 20 spelare?

En Nichlas Torp som slår felpass om och om igen, är felpositionerad gång på gång och går bort sig varannan gång han skall "spela fysiskt" fyller för mig ingen funktion eftersom han inte besitter några spetskompetenser överhuvudtaget. Han blir då endast en belastning. Han tillför möjligtvis saker på det personliga planet, i omklädningsrummet osv, det vet jag inget om. Men med tanke på vad han presterar på isen väger det knappast upp den belastning han där är. Jag är övertygad om att Modo skulle bli 0% sämre utan honom i truppen.
Du är av en annan åsikt, det är tillåtet.


Min arbetsplats? Min chef?
Nu blandar du nog ihop saker, jag är alltså inte Torps chef utan bara en "skribent" här på ett internetforum. Jag skriver alltså inte här med förhoppningen om att Torp skall läsa det jag skriver och ta det som feedback, tvärtom räknar jag med att han inte gör det.
Förtydligande: Jag heter varken Per Svartvadet eller Anders Forsberg och har alltså ingen kontakt med Nichlas Torp.

Du kan säkert hitta fler än dig själv och Aftonbladets utsände som tycker att Torp var bra igår, alla du hittar har dock antagligen skilda krav och förväntningar på hans prestation, precis som du och jag antagligen har.
Personligen så ser jag dock Aftonbladets "betyg" som irrelevanta, okunnigheten på pissblaskan är enorm, gårdagens utsände i fjällräven trodde tex att sista datum för övergångar i SHL är sista februari.
Att han sen ger Torp 5 plus gör hans betygssättningar helt ointressanta för mig personligen eftersom jag tycker att Torp var minus 1 på samma betygskala.
Krav och förväntningar.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

ULTIMAVICI:

Ska man hänga ut någon bland de mer rutinerade spelarna så är det Lehtivouri. Han har varit bra och gjorde mycket bra saker även igår, men de onödiga utvisningarna och indianarna bidrog starkt till att MoDo förlorade.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Rytter: Tror Torp får sin känga pga att juniorer även om det är A-laget måste få göra misstag för att lära sig, det är en del av utbildningen och förhoppningsvis betalar det av sig på sikt. Torp däremot är en rutinerad spelare som får stort förtroende, då måste han också spela som en ledare, det tror jag de flesta här håller med om. Ansvaret ligger iof också på coacherna som borde dra ner speltiden eller helt bänka honom som markering. Nej Torp håller inte SHL nivå och där väger tyvär inte inställningen upp för det.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

Jag pratar inte om tidigare matcher, tycker också att Torps spel tidigare under säsongen varit dåligt och under all kritik, men igår var han inte på den nivån. Han var inte sämst av spelarna.

Blir svårt att ta dig på allvar när du skriver saker som:

"Torp är fortsatt jämndålig"

"Det är orimligt dåligt, kväll efter kväll efter kväll och byte efter byte efter byte."

Är ovanstående din sammanfattning av gårdagens match? Var Torp sämst på isen eller fanns det andra som preseterade sämre?

Kan inte tolka detta på annat sätt än att du tycker att Torp är en av anledningarna att vi förlorar matchen. Tolkar uttalandet som att du vill ha honom till syndabock. Varför i ett inlägg efter matchen inte kritisera de som faktiskt var sämre än honom igår och som slarvade mer?

Hoppas att du jobbar på en arbetsplats och får skit av din chef när du gjort misstag, när du faktiskt höjer dig och det finns andra som slappar gör värre misstag och missköter sig fortsätter chefen att tillrättavisa dig och förklara hur kass du är utan att bry sig om övriga som är värre.

Hoppas för din skull att det är så för då trivs du nog bra eftersom det är på det sättet du själv resonerar i fallet Torp och runt gårdagens match. 

Såg föresten betyget i AB nu. Gissa vem som fick 5 plus? Nog för att dom kanske tog i lite, men tydligen är det fler som tycker att han inte var urusel iaf.

 Nichlas Torp, b, Modo. Har tuffheten som Modo saknat

 Oscar Hedman, Modo. Njöt av att spela med Torp. Höll tätt ihop.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Nu ska tilläggas att jag var på plats i FC för första gången denna säsong efter att ha kört 80 mil enkel väg och var tillbaka i Linköping klockan 7 i morse efter 160 mils bilkörning. Trodde att vägen tillbaka skulle smärta mer än den gjorde efter ytterligare en match vi kastar bort för sjuttielfte gången. Istället ägnade jag tiden till att fundera på vad som gör att vi för stunden är SHLs sämsta lag.
Powerplay:
Det kan ju inte undgått någon att spelarna i PP ständigt kladdar med pucken och medvetet håller i den tills en motståndare kommit tillräckligt nära för att bryta, först då försöker vi passa. Under tiden har resterande spelare plockats upp och är nästintill omöjliga att passa eller har de tagit en position där man omöjligtvis kan dra ett direktskott. Powerplay blir grötigt, långsamt och bekvämt för laget i BP. Sättet vi försöker komma in i anfallszon är ju bara det ett eget kapitel där motståndarna tillåts plocka bort oss på offensiv blå för att sedan rensa pucken när vi stillastående försöker trampa upp farten.
BP:
Här gör vi ett sådant grundläggande fel att jag undrar om personen som styrt upp BP över huvud taget har någon kompetens att coacha defensiven. Vi möter inte upp det anfallande laget på blå för att skapa problem att komma in i våran zon eller få ner farten på motståndarna. Istället backar vi ner och ställer omedelbart upp en box vilket leder till att laget i PP har möjlighet att ställa upp ett PP spel på en gång utan att behöva förta sig det minsta. Därefter startar vi att checka vilket leder till att den Box vi ställt upp ändå dras sönder och skapar otroliga ytor till motståndarna som fått välja sina positioner smärtfritt.
5/5
Här saknar vi givetvis minst 2 forwards och en back, dock har vi det material vi har. Att vi ännu inte lärt oss att lägga sarg ut som det vore det mest grundläggande och enklaste i världen är en gåta i sig. Istället försöker vi oavbrutet träffa motståndarnas klubbor, ben, fötter, magar m.m m.m så att deras tryck får fortsätta vilket så småningom leder till utvisning och i bästa fall en icing och sedan utvisning.
Backchecken är nog troligtvis vårat största problem och här måste forwards rycka upp sig ordentligt, igår fick jag se hur illa det verkligen är då tv bilderna oftast fokuserar på pucken försvinner mycket isyta och därmed suddas många misstag bort. 2-2 målet som sedermera ledde till förlusten får stå som det klaraste exemplet. Vad som orsakade spelvändningarna är ovidkommande för just detta, man kommer råka ut för spelvändningar match efter match, gör man då inte hemjobbet till 100% så kommer det straffa sig ordentligt, så jämn är dagens hockey och i en sport där man ständigt jagar marginaler får man inte bjuda på något där lathet, naivitet är orsaken.
Sedan är det givetvis beklämmande att vi Bara har en kedja som kan oroa, Nättinen har redskapen för att styra upp sin kedja det syntes återigen igår men det finns inget hjärta där för att smutsa ner sig och ta kampen. Han måste bort omgående, anledningen att jag enbart nämner Nättinen är för att han sitter på en lön som är direkt tyngande för Modo och kommer därmed också vara svår att bli av med... Over and out

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

ULTIMAVICI: Torp har ju dock både moral och offervilja. Han saknar dock allt vad finess och intelligens heter (i spelet alltså). Och tyvärr så uppväger ju det att han sliter som fan inte alltid det faktum att han gör horribla misstag med jämna mellanrum.

Det är ju som svårt att inte gilla hur Torp är som spelare, alltså offrar sig m.m. Men samtidigt måste man nog inse att han (eller vem som helst) inte kan spela så huvudlöst som han gör, det håller inte.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
McFire: Håller helt med, tycker generellt att vi Modoiter efter några tunga år kommit till en nivå där vi tycker spelare gör en godkänd insats om de inte direkt orsakar 2 mål i baken. Bara att skumma genom andra supporterforum så märker man snabbt att spelare blir sågade vid fotknölarna om de slår 3 dåliga passningar under en match. Vi måste också kunna ställa krav på spelarna i vårat lag, har man inte spetskompetenser som spelare måste man istället lösa situationer med huvudet vilket jag tycker Torp är horribel på. Att vi förlorar en match som den igår är enbart pga att flertalet spelare inte har moralen, intelligensen och offerviljan att hjälpa laget till vinster. Vågar vi smutsa ner oss och få blodsmak i munnen så kommer också poängen.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

Rytter: Läs igen? Läs igen själv och inse att du svamlar.

"Du försöker på nått sätt göra Torp till syndabock igår"

Jaså? Här följer min kommentar om Torp från igår kväll (efter matchen)

Torp är fortsatt jämndålig och Hari som är på tok för dålig för att leda en toppkedja får fortsatt stort förtroende.
Det är orimligt dåligt, kväll efter kväll efter kväll och byte efter byte efter byte.

Jag skriver alltså att jag tycker Torp spelar på den nivå han gjort hela säsongen, vilket jag tycker är en för låg nivå. Att du lider av vanföreställningar om att han på något sätt skulle vara min "syndabock" för gårdagens match är inte mitt fel.


Jag anser att många spelar för dåligt, men jag bedömde i det där inlägget Nättinen, Torp och Hari.
Även om du verkar tycka att man inte kan bedöma en spelare utan att samtidigt bedöma alla dennes lagkamrater i samma inlägg så gör inte jag det.

Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

Läs igen, tycker det är fel att kritisera Torp så hårt när det finns andra som t.ex Grundström/Possler osv som gjorde betydligt grövre misstag i egen zon. Att då gå hårt åt Torp men inte nämna andra är fel. Du försöker på nått sätt göra Torp till syndabock igår, något som han absolut inte är förtjänt av.

Och ja jag tycker fortfarande att Torp var bra igår, skulle ge honom betyget 3+ (av 5), inte dominerande på nått sätt men inte heller dålig.

Kommentera

Sv: Modo-HV71

Rytter: Se matchen en gång till vettja.
Torp gör mängder med misstag både med och utan puck, dåliga/missade passningar i mängder och felpositionerad till och från. Du må tycka att det är bra, jag har högre krav än dig uppenbarligen.

Du jämför med andra spelare och deras misstag, vad har jag med det att göra? Jag bedömde ju Torp, inte Possler och/eller Grundström?

Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire:

" Han gör ju mängder med misstag (som vanligt) Torp, till hans försvar kan möjligtvis sägas att han inte var sämre än vanligt, tragiskt."

Jag tycker det är tragiskt att fortsätta klaga på spelare när dom inte är förtjänta av det. Torp var inte dålig igår.

Ska du vara nyanserad i din kritik så kan du även isåfall gnälla på Grundström. Innan hans mål hade han ett par riktigt värdelösa byten i egen zon där han flera gånger gav bort pucken på blå när den bara skulle ut ut zon, istället fick HV lägen och fortsatt tryck på oss. 

Men det är klart vissa resonerar ju ja men han är junior, han har bra speed och gjorde ju ett mål. Men faktum är att han gjorde betydligt mer misstag än Torp i denna match, misstag som kunda kostat oss dyrt. Sedan har vi Possler hans misstag ledde till att HV kunde kvittera, hade det varit Torp hade du väl malt på i dagar om hur kass han är.

Visst Torp har inte varit bra under säsongen och gjort många misstag, men i gårdagens match tycker jag han var stabil och minimerade misstagen samtidigt som han var rejäl i egen zon, såg ut som det spel han spelade förra säsongen med framgång. 

Har inga problem att man kritiserar spelare när dom är dåliga, men när dom faktiskt är stabila och det finns flera andra som gör betydligt värre misstag så tycker jag det är orättvist.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

Sawchuk:

Kan ta någon liknelse till, det kan stå i ritningen att det ska vara kakel i kök och badrum (grundspel). Kaklet får snickaren välja ( kreativitet, mönsterbrytning ).

Några av världens bästa spelare genom tiderna är killar som varit bäst på att läsa hockeyns ritningar, t.e.x Niklas Lidström, Drew Doughty, Sergei Fedorov , Fetisov o.s.v.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
NuMo:NuMo:

Jag gjorde just det, men jag kan ta det enklare, glömde dina lässvårigheter.

1.  Ja, de går att läsa om spelets grunder i många olika verk, du kan börja med hockeyförbundets "ABC" och "Vägen till Elit" pärmar.

2. Om man tittar på Modos spel kan man misstänka att det finns brister i Modos utbildning på hockeygymnivå men även på A-lags nivå. Eftersom Modo oftast får pojklandslagsspelare till sitt hockeygym kan man slarva med utbildningen i spel utan puck, man är så överlägsna ändå framförallt i J18 serien. Då jag ser J18 spela ser jag samma brister i som vi nu ser i A-lag men det löser sig ändå för att spelarna oftast är så mycket bättre än motståndet.

3. Ja, jag tycker det finns anledning att tro att Modos utbildare inte lär ungdomarna det. 

4. "Utanför det vanliga" I grundspelet finns inget utanför det vanliga, det är saker som fungerar, utvecklat och testat under 100 års tid. För att vinna matcher måste dock individuella prestationer till, där man bryter mönster gör individuella, kreativa och fantasifulla lösningar och slår sin kille. 

Som jag skrev tidigare så funkar individuella mönsterbrytningar bäst om man har ett mönster att bryta, t.e.x om man rullar i hörnen så kan en frånvändning vara rätt effektiv efter ett par rullar. Om man bytt sida på spelet 5 gånger i rad så kan man plötsligt ta upp pucken själv o.s.v

5. Tanken med ett grundspel är ungefär som en husritning för snickare, det blir lättare att sammarbeta om alla vet vad man ska göra. Ger man ett gäng duktigare snickare en massa byggmaterial men ingen ritning kommer det också att bli fel, missförstånd och konstiga lösningar.

Kommentera

Sv: Modo-HV71

Sawchuk: Tack för den informationen.

 

Gå gärna tillbaks och svara på min fråga, ifall du känner att du kan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

Monno:

Jag håller med.

 

Här har vi en spelare som offensivt gör 80%. Här är en mental spärr. Foppa skulle tänka att: Vafan vad bra. Det är bara 20% kvar, det fixar jag. Det svåra är redan förbi.  Medan Nettinen verkar tycka. : Jaha.  Otroligt. Nu är jag nästan förbi. Sen då? Och då är det förs sent. 

 

Rent generellt är det här skillnaden mellan en som har en växel till och en som inte har det. Den egna tanken om sig själv och  självförtroendet om att man kommer att lösa det.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

NuMo:

Ja, det finns grunder som i princip alla elitlag spelar efter, tex hur man byter sida på spelet, V-spel, avlastningszoner, speglingar, Gap Control, överbelastning, triangelspel, rullningar, offensiva fördröjningar o.s.v

I det statiska försvarsspelet spelar i princip alla lag utom några få ryska med överbelastning där man räknar 1 på puckförare, 2 understöd, 3 snett framför eget mål, redo att gå bakom mål om man vinner puck nedanför motståndare, 4 låga slottet, 5 topp cirkel på pucksida, 4-5 jobbar i skottlinje om pucken är högt och kollapsar om det blir farligt framför mål. 4an ansvarar för back door.

Man spelar aggressivt ( halv klubblängd) kropp/kropp, blad/blad på rätt sida tills man kan sno puck, Vid spelvändningar mot sig finns massor med grunder, t.e.x hur man boxar ut, gap control, äga mitten, alltid en mer hem m.m

Jag kan skriva hela natten men det är ingen mening. Skillnaden mellan Modo och t.e.x SAIK just nu är egentligen bara disciplinen i detta och att man jobbar med detta från tidig ålder.

Om du tittar på en match kan du t.e.x se hur backarna byter sida på spelet och använder sig av avlastare på kant eller speglare ( man speglar puckens åkväg) då man vänder spelet. Detta är ett typiskt exempel på grundspel.

Ett annat är V-spelet som Skellefteå använder så effektivt, där man spelar back/back, tar upp pucken efter kanten för att sedan spela tillbaka på släpande och byter sida.

Då dessa mönster fungerar skapar man utrymme, tid och förutsättningar för mönsterbrytning och individuella prestationer.

Om alla får göra som dom vill (ungefär som i dagens modo) så blir det rörigt och missförstånd och misstag blir väldigt avslöjande och förrödande. Det är också svårt att rätta till då det är svårt att se var felen började någonstans.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71
NuMo: För att vara negativ jag också. Nättinen tillför verkligen inte ett skit.
Det ser ju väldigt lovande och bra ut ibland, men 999ggr av 1000 DP blir det skit av allt ihop. Att han sen får Grundström å se rutinerad ut med sina avvägningar gör ju inte saken bättre.
Nä ja trodde verkligen han var på gång för nå matcher sen, men det var nog bara en illusion tyvärr...
Kommentera

Sv: Modo-HV71

Sawchuk: Jag hoppas inte du missförstår min tanke och analys.

 

Men.

 

Vad/vilka är spelets grunder? Går de att läsa någonstans?

 

Finns det någon påtagligt brist  i Modos "skola" (Från hockeygym-A-lag.) som skiljer sig från den "Svenska grundskoleutbildningen" angående spelets grunder jämfört med någon annan utbildning?

 

Om så. Kan man få veta vad det är?

 

Finns det anledning att tro att Modos utbildare/tränare inte lär ungdomarna dem?

 

Utanför det vanliga: Skall det finnas något "utanför det vanliga", eller skall man bara fortsätta följa någon godkänd internationell mall?

 

Frågan är såklart utstuderad. jag tror att de flest tycker att det är här Modos inflytande om spets skall finnas. Något unikt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71

NuMo:

Vi utvecklar inte varje individs kompetens till fullo. Vi gör våra talanger en björntjänst om vi inte lär dom spelets grunder.

För att kunna bryta mönster måste man ha ett mönster, för att tänka utanför boxen måste man först ha en box.

I försvarsspelet finns inte utrymme för improvisation, inte i något lag, inte i någon femma och inte hos någon individ. Detta är hockeyns sanning och handlar inte om att strypa individer eller talanger. 

Fortsätter det så här får vi förädla talangbankens andra och tredjesortering i framtiden.

HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA ATT LÄRA SPELARNA LIGGA PÅ RÄTT SIDA, INTE FIPPLA PÅ LINJERNA OCH HA EN HÖG TREA??????

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Steken84: Mitt i all bedrövelse måste jag verkligen säga att Ahnelöv är grymt bra! Pondus, kraftfull och ändå spelskicklig. Synd att han är ensam bara.

Lethivouri verkar ha fått för mkt beröm. Denna match var verkligen ingen höjdare.
Kommentera

Sv: Modo-HV71
Tyvärr så spelar modo hockey i 1.5 period. Sen orkar man inte hålla uppe spelet och göra rätt värderingar. Slarv slarv och åter slarv. Juniorer i all ära men nu har vi för många.
Modo är alldeles för ojämna och det beror på det unga laget
Kommentera

Sv: Modo-HV71

McFire: Ja, och jag är sur över att ledning och ledare är så nöjd över situationen. 

 

Men de vet ju bättre än jag, men det är jag som väljer att gå på match eller inte.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo-HV71
NuMo: Som det ser ut nu ger väl inte farmarlags tänket någonting iaf, ligger på kvalplats. Ponera att vi slutar där nere vilket är rätt troligt i nuläget, att sedan Ullmark, Nylander, Kempe, Olofsson och Possler lämnar och åker över för AHL och NHL, vad har då "projektet" givit Modo?
Oavsett om vi kvalar oss kvar skulle det betyda att vi tappar dessa innan de egentligen "ger" klubben något.

Man är numera ett så uttalat farmarlag att det blir trist.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

J F K:

ja det är en svår fråga som egentligen inte är så svår, men som ändå aldrig kommer att hända.

Vi kommer att fortsätta utbilda individer och utveckla deras personliga kompetens.  Att utveckla endast för sitt lags utveckling kan ge resultat, samtidigt som det driver juniorer från Modo.

Kommentera

Sv: Modo-HV71
Patrik Källstr: Kempe har alla verktyg i lådan för att bli en tvåvägscenter med spelsinne, storlek, styrka och snabbhet. Tyvärr har ingen utbildat honom i defensiva biten av det, utan han spelar bara framåt. Fasen, han skulle kunna bli ruggigt bra åt bägge håll.
Kommentera

Sv: Modo-HV71

ULTIMAVICI:

Ännu en penis. Hela blocket är fullt av dom snart. 

Aja, detta slutade ju lika roligt som man visste. Räcker inte med att ha migrän tydligen!

Redigerad kommentar

Kommentera

1642460 · »