1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482899 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1274366

Sv: RE-building the future 2010/2011
Björn W: Comhem är världssämst. Det spelar ingen roll vilken dialekt man snackar, de är otrevliga redan när de mumlar sitt "hej". Deras kundvårdsgrupp i H-sand är de enda som går att prata med...

Jag har varit utan bredband i flera veckor i sommar utan att de bryr sig. De har skickat 3 digitalboxar ungefär 120 mil fel TRE gånger, de har lovat saker som nästa agent inte kunnat hålla, de har lagt på 18 månader uppsägningstid felaktigt, de har slarvat bort mitt säsongskort när jag skaffade syskonabonnemang, de har fan gjort allt fel de kan göra... Jag har förmodligen behövt ringa comhem över 20 gånger och har bara blivit bra bemött en enda gång, och det var när jag ville säga upp.

Andra telekomoperatörer har iaf lite fingertoppskänsla vad gäller att vara lite extra schyssta mot de som de fejsrejpat lite mer än andra, men comhem blir bara otrevligare och otrevligare ju mer de strular.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2010/2011
shinzawai: Det där med Comhems otrevliga kundbemötande kan ju ha sin naturliga orsak. Härnösand är ju en stad där många sympatiserar med den mörka sidan, och det kanske är de som sitter på Comhems kundtjänst? ;)
Kommentera

Sv: RE-building the future 2010/2011
shinzawai:

Som uppvuxen i Härnösand kan jag köra med lite självironi.

Härnösand var förut känd som Norrlands Aten. Numera är de ökända för att ComHems kundtjänst har sin kundtjänst där...

Jag var förresten utan bredband/ip-telefoni i 2 veckor hos bredbandsbolaget, fick motsvarande 800:- i ersättning (~2 månader gratis). Då fick man ju kämpa lite för ersättningen, men inte nämnvärt.
Kommentera