1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481664 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1338393

Sv: RE-building the future 2011/2012
Wayne Gresky: Det är oerhört viktigt med en bredd i truppen. Tikarna har fått problem som sagt, och vi har haft/fått problem under två säsonger nu.
Häggström har ett grymt skott, men han behöver alldeles för mycket tid och utrymme för att avlossa det. Tror också att han skulle må bra av att fortsätta lira med Sundsvall ett år och kanske stänka in ett par kassar mot tikarna i deras riktiga derbyn?
Blomqvist är jag inte riktigt säker på. Tyckte mig se lite grit och konstruktivt spel hos honom när han fick mer istid när vi gick som sämst och halva laget var skadat/borta. Men var han en onehitwonder i Bofors? Precis som alla våra f.d. allsvenska spelare så kommer han med all sannolikhet att bli bättre nästa säsong. Då blir det lättare att avgöra ifall han är värd att satsa på i framtiden. Så nästa säsong bör han vara kvar.
Hedman tillför en dimension som vi behöver, även om vi i dagsläget har många som tillför en respekt och fearfactor. Han måste slipa på sitt markeringsspel i egen zon, inte söka tacklingar så att vi blir sårbara för kontringar. Tycker dock att han varit relativt disciplinerad i att inte ta onödiga utvisningar. Där är ju t.ex. Danielsson mycket värre.
Rosen har, som många redan påpekat, en bra spelförståelse och trevliga handleder. Men han ser inte passningar som Susse. Det finns det ingen som gör i vårt lag, anser jag. Tycker det är en självklarhet att Susse ska vara kvar nästa säsong. Han tjänar inte så mycket som en del tycks tro, så det är inte en belastning a' la Dimitrakos för vår budget. Rosen behöver bli rappare i skridskoåkningen och i närkampsspelet, en inte helt smidig ekvation. Men på sikt hoppas jag att han kan bli en habil andracenter.
K-Fop kan bli en ännu mer defensiv variant av Perra. Kaptenen kan bidra med en viss offensiv, men det kommer nog inte Forsberg att kunna göra. Men jag är nöjd om vi har en stabil center som kan gnugga på i de "sämre" kedjorna utan att klaga. Lär inte vara dyr och lär inte prova på spel i Europa heller. :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Bittesehr: Häggström är för bra för Sundsvall och för dålig för MODO. Så jag tycker vi lånar ut han till Timrå istället. Han skulle må bra av det, och allsvenskan verkar vara hans nivå.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Det största frågetecknet för mig är Josefsson. Är han värd att förlänga med, eller ska vi leta på andra sidan pölen efter en bättre?
Kommentera