1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481840 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1353084

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24
Poffa: På samma sätt som "förövaren" aldrig skulle medge att förseelsen var avsiktlig så medger ju sällan offret att det var fulheter med i spelet. McLovin VS Pikkarainen är ett av undantagen.

PP säger så här:

"Jag har sett den i efterhand och det är svårt att bedöma, jag ser honom aldrig. Som det känns i efterhand så försöker han inte mörda mig, han träffar olyckligt bara. Han träffar egentligen bara huvudet och det är det som gör att det blir som det blir."

Tycker du verkligen att det låter som att PP anser att den är ok? "han försöker inte mörda mig"...?

För övrigt tycker jag att meningen "Han träffar egentligen bara huvudet" är ganska relevant i diskussionen som nu pågått några timmar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24
Olle: Fast vi som sett tacklingen vet ju att den inte "bara" tog i huvudet. Vi vet också att han inte "bara" landade på huvudet efteråt, när han slog i isen.
Kommentera

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24

Olle: Problemet är ju bara att du tar "han träffar mig i huvudet" som om det skulle vara en medveten tackling mot huvudet. Händerna är nere, armbågen efter kroppen och det enda som eventuellt tar i huvudet är axeln. Skulle detta vara förbjudet skulle ingen över 180 centimeter få tackla spelare som Anders Söderberg, MZA och övriga smurfar på skridskor.

Om en spelare riktar en tackling mot kroppen på en spelare och oavsiktligt träffar huvudet så ska det inte vara checking to the head.

Vi har alltså en tackling framifrån på en tacklingsbar spelare, där tacklingen inte avsiktligen är mot huvudet, där Hedman inte tar för många skär eller har för hög fart, där Hedman har händer och armbågar efter kroppen och där klubban inte träffar Petterström.

Då ställer jag mig frågan, vad gör Hedman för fel?

Kommentera