1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481843 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1353085

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24

Olle: Problemet är ju bara att du tar "han träffar mig i huvudet" som om det skulle vara en medveten tackling mot huvudet. Händerna är nere, armbågen efter kroppen och det enda som eventuellt tar i huvudet är axeln. Skulle detta vara förbjudet skulle ingen över 180 centimeter få tackla spelare som Anders Söderberg, MZA och övriga smurfar på skridskor.

Om en spelare riktar en tackling mot kroppen på en spelare och oavsiktligt träffar huvudet så ska det inte vara checking to the head.

Vi har alltså en tackling framifrån på en tacklingsbar spelare, där tacklingen inte avsiktligen är mot huvudet, där Hedman inte tar för många skär eller har för hög fart, där Hedman har händer och armbågar efter kroppen och där klubban inte träffar Petterström.

Då ställer jag mig frågan, vad gör Hedman för fel?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24
Poffa: Nej nej, nu blandar du in din subjektiva åsikt i det här (ditt sista stycke). Nu är det ju så att man faktiskt ganska ofta ser att längre spelare åker på utvisningar mot mindre spelare, bara för att proportionerna blir knasiga, det tycker jag inte alls är ovanligt.

JAG tycker (som replik till ditt sista stycke) att Hedman inte alls tacklar framifrån, att avsikten VISST är att träffa huvudet (PP gör inga plötsliga rörelser för att tacklingen ska sitta någon annanstans än där den hamnade).

Som jag sagt hela tiden, jag tycker att det ser ut som en avsiktlig tjuvsmäll mot huvudet. PP bekräftar ju även detta. Om AH bara ville få ner PP på isen så kunde han ha tagit hela kroppen på honom, inte "smekt förbi" och tjuvsmällt honom i huvudet.
Kommentera

Sv: Linköping - MODO Hockey 2011-02-24
Poffa: Jag börjar faktiskt tro att det var PP som försökte skalla Hedman. Han erkänner ju det delvis.
Kommentera