1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484026 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1354590

Sv: MODO Hockey - Södertälje 2011-02-26, kl 18:30
Petey21: Ja du har rätt angående trafiken, jag skrev omvänt, angående åt vilket håll man bör titta först. Min poäng med dörruppslag och fötter i ansiktet var bara att det finns situationer då man kan förvänta sig att få en smäll och situationer då det inte är lika sannolikt att man blir tacklad.

Som vissa resonerar här inne skall man alltså åka runt på isen och vara beredd på att få en armbåge i ansiktet hela tiden? Det är klart att man ska vara beredd på att få en tackling men man ska inte behöva vara beredd på att få en tackling i huvudet. Det är inte tillåtet i regelboken. Fan vilken trist och passiv hockey man skulle se om det vore så.

Sen kan jag väl hålla med dig om att man får vara beredd på en del regelvidrigheter också. Om Anton Hedman, Ledin eller någon liknande spelare befinner sig på isen så skyddar man förmodligen ansiktet lite mer noggrant. Därmed inte sagt att motståndaren skall klara sig från utvisning OM tjuvsmällen inträffar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Södertälje 2011-02-26, kl 18:30
Olle: En liten kommentar här kring tacklingarna. Som det nu inte har debatterats tillräckligt om dessa situationer? :)
Kan man som tacklare vara ansvarig för att motståndaren försöker skydda sig genom att böja ner huvudet och på så vis har huvudet i brösthöjd och ibland ännu lägre där tacklingen är ämnad att ta. Det är ju knappast så att HJ eller AH försöker hoppa in tacklingen, så att den tar mot huvudet?

Nä, upp med huvudet och var beredd på att man även kan få en "open ice"-hit i Elitserien, även om det blir mer och mer ovanligt, med tanke på hur såna situationer bedöms...

Redigerad kommentar

Kommentera