1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481016 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1358214

Inför kvalserien
Nu gräver vi inte ner oss längre. Hittar något som kan ge rättvis bedömning av vad som är mål. Det har inte funnits hjälp av kamera, men nu verkar det vara aktuellt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför kvalserien
kärran: Den där artikeln var från 2010, så jag förutsätter att kameror och dylikt finns även denna säsong?
Kommentera

Sv: Inför kvalserien
Jag tycker att Timanders kommentar sammanfattar det mesta:

"Det känns overkligt!"

Nej, det känns inte overkligt för mig. Verkligen inte. Jag förutspådde en liknande utveckling redan efter kvartsfinalförlusten mot Timrå 2008 - Då vi slutade trea i serien. Men det syntes så tydligt att någonting var allvarligt fel.

Med tiden blev det desto tydligare hur inkompetenta Ecke och Jerry var. Och jag kan inte påstå att Freddan har gjort det mycket bättre. Men det är inte bara värvningarna det har varit fel på. Jag har inte sett någon glädje eller entusiasm någonstans. Jag har inte hört några lyriska skrik från omklädningsrummen. Jag har inte sett några juniorer göra kullebyttor när de har gjort sitt första elitseriemål. En omklädningsrumspajas som Fredrik Warg, beskrivs som en "energitjuv", får nog och bryter sitt kontrakt. Han är nu förstafemmecenter och kapten i Skellefteå, som spelar med en härlig energi och spelglädje.

Jag kan inte låta bli att känna att det är någon form av norrländsk tjurighet som har smugit sig in i MoDo. Att man fortfarande ser sig själva som ett topplag och en guldkandidat; att det bara är tillfälligheter som har gjort att det har gått dåligt. Man har haft för dåliga målvakter eller otur med skador. Men hade man bara haft lite flyt, hade man givetvis varit ett topplag. Så Timanders kommentarer sammanfattar nog precis vad alla gamla rävar i MoDo känner: "Det känns overkligt". Vi som började tjata om detta redan för tre år sedan, försökte man tysta ner. Man kallade oss för medgångssupporters. Men vi fick rätt. Trots att så många förutspådde att just detta skulle hända, alltifrån forumskribenter till journalister, så fick vi rätt.

En natt som denna sitter jag och leker med en tanke: Vad hade hänt om MoDo hade värvat Victor Fasth istället? Tja, troligtvis hade AIK varit ett strykgäng och MoDo hade nog varit lite bättre. Men den stora frågan är, hade verkligen Victor Fasth blivit lika bra i MoDo? Jag är tveksam.

Redigerad kommentar

Kommentera