1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481481 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1393681

Parodin Marknadsavdelningen

Det här håller inte längre, mina vänner. Modos marknadsavdelning måste ruskas om rejält och fås att förstå att vad de presterar inte är tillräckligt för Sveriges viktigaste klubb.

Hur gör man då det? Den frågan, samt vad som görs fel och hur det kan göras bättre skulle jag vilja få input på av er skribenter.Jag är helt säker på att vi här inne kan komma med mängder av förslag på förbättringar.

Det bästa vore om man inte svävar iväg allt för mycket och försöker uppnå orimliga mål, utan att vi fokuserar på det som kan förbättras med enkla medel.

Så, hjälp mig!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Parodin Marknadsavdelningen
Detta kan vara ett framsteg, marknadsundersökningar är ju aldrig fel, förutsatt förstås att man tar till sig av resultaten. Så här har vi nu tydligen chansen att göra våra röster hörda via diverse frågeformulär på nätet, alltid något.
Kommentera

Sv: Parodin Marknadsavdelningen
Poffa: Ett par saker man skulle kunna förbättra är hemsidan och attityden. Hemsidan först, den har ju snarare gått bakåt än framåt om man ser till hur den fungerade för bara några år sedan, och redan då fick den väl en del kritik, även om mycket av kritiken tidigare bestod i skäll på den krånglande servern. Men nu uppdateras den ju om möjligt ännu mer sällan än då, när man åtminstone hade en webmaster. Man tycker ju rent spontant att år 2011 borde en hemsida vara mer utvecklad, interaktiv och inte minst uppdaterad än 1998.

Den andra saken jag tänkte på är den stela attityden, och den kan man förbättra helt gratis och med mycket enkla medel. Släpp prestigen och "vi-kan-själv"-tänket, och bli mer lyhörda vad fansen och sponsorerna tycker och föreslår i olika frågor. Gör regelrätta marknadsundersökningar där såväl vanliga fans som medlemmar och sponsorer får svara på enkäter om vad de tycker om allt från det personliga bemötandet vid kontakt med föreningen till utbudet i restaurangen eller shoppen, och ge dem ett utrymme att fylla i eventuella förslag och önskemål på saker som skulle kunna göras bättre.

Det är ändå de som står för intäkterna i slutändan, och då bör man hålla sig väl med dem. Man var mycket mer lyhörda när Mia var med i gänget, hon tog sig tid och lyssnade på vad man hade att säga, även om man bara var en vanlig supporter. Nu får man knappt ens svar på mejlen, och det hade definitivt aldrig hänt om Mia var mottagaren.
Kommentera

Sv: Parodin Marknadsavdelningen
Poffa:

Dela upp marknad i relevanta segment och utvärdera nuläget för respektive segment. Vad är bra, vad kan bli bättre, förslag på förbättringsåtgärder.

Sammanställ och skicka till styrelsen.

Exempel på segment:

Sponsorer

Souvenirer och merchandise

Information och media
- Webb
- Presskontakt
- Trycksaker
- Mediakub och LCD-displayer

Kiosker och barer

Reklamsälj

Supporterkontakt

Evenemang

Biljettförsäljning
Kommentera

Sv: Parodin Marknadsavdelningen
Poffa:

Hinner inte skriva jättemycket just nu, men en bättre satsning på det digitala känns viktigt. En väl utformad hemsida som uppdateras ofta och bra, med Modo-TV som får skötas av helanställda professionella personer. Och ett forum!

Det är en sak. Sen finns det ju annonsering, kontakt med fansen, hur man sköter det dagliga arbetet med mera...
Kommentera