1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481789 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1394693

Sv: Skellefteå AIK - MODO Hockey 2011-08-24
Wayne Gresky: Med den marknadsavdelning vi har så trodde jag inte att det var någonting vi var intresserade av heller. (Med undantag för Micke "Duracell" Pettersson).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - MODO Hockey 2011-08-24
J F K:

Du nämner ofta "Duracell" i detta sammanhang, men jag känner att jag inte har någon större koll på hur han arbetar. Personligen tycker jag att det borde vara ett grundkrav att ha minst 300 (200 gamla) högskolepoäng inom ett relevant område, alternativt en väldigt imponerande meritlista.

När det gäller marknadsföring handlar det i mångt och mycket om att kunna maximera vinsten och kräma ut så mycket pengar ur konsumenterna som man bara kan, samtidigt som man på ett manipulativt sett lyckas intala dem att de faktiskt får valuta för pengarna.

Finns mängder av exempel på detta, t.ex iPhone, Nintendo Wii, DLC till dataspel... produkter som sällan är prisvärda men likväl säljer i stora kvantiteter och på samma gång får extremt lojala fans.

Inom idrottsammanhang är väl Djurgården Fotboll det bästa exemplet. Under många år tillverkade de tröjor som ansågs så snygg att vanliga bimbotjejer sprang omkring i dem utan att knappt ha sett en fotbollsmatch i hela sina liv. Tröjor med AIK- eller Hammarby-motiv var det däremot ingen som hade.

Det handlar om att lyckas med sin "branding", att man har en röd tråd genom sortimentet som utstrålar kvalitet och stil. Unga tjejer är till exempel kända för att konsumera till förbannelse, så ett rimligt steg är att göra en storsatsning på den fronten.

Jag vill avsluta detta ryckiga inlägg med mitt favoritcitat:

"Don't underestimate the power of stupid people in large groups"
Kommentera