1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482865 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1401243

Sv: MODO Hockey - Frölunda 2011-09-15
Petey21:

Om du vill se juniorer spela halva matcherna så föreslår jag att du börjar följa J-18 istället, där hela lagen består av spelare som Samuelsson.

Att en 17-åring som inte har någon erfarenhet av elitishockey får gå in och spela 22 minuter i debuten, är inte seriöst. Speciellt inte med tanke på att både Nyström och Westin var betydligt bättre under den korta tid de fick spela.

Samuelsson kommer med all säkerhet bli en fantastisk ishockeyspelare, men hans karriär lär knappast förstöras av att han inte får lira i förstakedjan vid 17 års ålder. Snarast tvärtom.

Det jag tycker är smått komiskt är hur folk snackar om "de viktigaste matcherna i MoDos historia" i slutet av säsongerna, för att sedan prata om att det inte delas ut några medaljer i september. Få verkar inse att poängen i omgång 1 är minst lika mycket värda som poängen i omgång 55.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Frölunda 2011-09-15
Bad_Brett: Jag hör inte till dem som tycker att juniorer ska spela bara för att de är juniorer. Men det finns många som gör det. Själv tycker jag att rätt spelare ska spela på rätt plats vare sig han är 37 eller 17 år gammal.

Däremot har jag inget emot att juniorer får chansen. Om de sedan tar den är en annan femma. Men vem skulle ha spelat mer igår? Vem var så bra att han förtjänade mer istid? Det var väl i princip ingen som var bra, möjligen med undantag av Schremp och någon till. Att då lasta över i princip allt ansvar på att en enstaka junior fick spela för mycket är att göra det alldeles för lätt för sig. Det var inte Henrik Samuelssons istid som gjorde att matchen förlorades.

Man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag, det kan man inte hänga ut en 17-åring som nästan personligt ansvarig för. Om han så hade fått 0 minuters istid hade matchen förlorats, med tanke på hur spelet såg ut.

Och som sagt, man vinner inte guld på en enstaka match i början av säsongen. Visst är poängen lika mycket värda som en enstaka match i mitten eller slutet av säsongen, men varken mer eller mindre. För om det vore så är det ju som sagt bara att ge guldet till Frölunda redan nu för de har ju dubbelt så många poäng som någon annan...
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Frölunda 2011-09-15
Bad_Brett: 7 matcher nu i september... jag har inte räknat in en enda 3:a
dock hoppas jag på nån skrällpoäng men jag har ingen förhoppning!

Innan nowember uppehållet är vi så avkapade att de sista 35 omgångarna blir till en transportsträcka ;)

Jag frågar mig åter igen varför modo går på is så sent? och varför man inte spelar fler träningsmatcher hemma? eller kanske fler träningsmatcher överhuvudtaget?!
Kommentera