1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1421911

Sv: Apropå ingenting...
arnio:

Jag hoppas för din egen skull att du skämtar.

"Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra.

Begreppet rasism används ibland, något felaktigt, för att i överförd bemärkelse beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur"
sv.wikipedia.org/wiki/Rasism

Efter som zigenare tillhör samma ras kan det omöjligt klassas som rasism. Eventuellt kan du prata om "främlingsfientlighet", men det har ingenting att göra med huruvida det är en nationalitet eller folkslag, utan handlar enbart om kulturella skillnader. Med andra ord så är det precis lika illa att skrika "jälva finne" som att skrika "jävla zigenare".

Den som hävdar någonting annat förstår uppenbarligen inte begreppen, utan gör sin egen fritolkning av ordet rasism och använder det för att beskriva alla former av förolämpningar riktade mot människor med mörkt hår som tillhör minoritetsgrupper.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: ok jag erkänner att jag hade dålig koll på Wikipedias definition av rasism. Jag tycker i alla fall att det är fel att säga jävla Zigenare, norrmän, skoterraggare, turk, Modoit eller vad det nu må vara. Lite mer allvarligt är det när man ger sig på personer på grund av deras etniska tillhörighet eller hudfärg, det är i alla fall för mig rasism.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hur gärna du än vill trolla bort det så kommer ändå användandet av ordet zigenare i den här kontexten från samma unkna rasteoretiska bas av skällsord. Sen får du argumentera hur mycket du vill att inte var så när dina föräldrar växte upp och att du och "dina zigenare" är så himla överens. Hur du än vrider och vänder på det så var zigenare det värsta Sevc kunde komma på, baserat på Rahimis hudfärg. Det kallar iaf jag en sunkig värdering.
Kommentera