1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1455851

Sv: MoDo - Luleå 120107

Pettan: Målet ska så klart dömas bort, killen står ju banne mig på Tellan.

Men vissa har ifrågasatt varför domaren inte ringde till Videomåldomaren och anledningen är helt enkelt att de inte får.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Luleå 120107

Poffa:

Här är en intressant artikel, visserligen från 2008 (och aningen vinklad):

www.svenskafans.com/hockeyzon/231632.aspx

Jag tycker att regelverket är väldigt luddigt. Den officiella regelboken är inte tillräckligt utförlig. Det står till exempel senare:

"Vid diskutabla mål kan domaren rådgöra med linjemännen, måldomaren eller videomåldomaren innan han fattar det slutliga beslutet."

Det står heller aldrig att domaren enbart får ringa vid de fallen som tas upp.

Angående repriser på mediakuben:

"Enligt tävlingsbestämmelserna får tre repriser visas på mediakuben i alla situationer. Domaren får titta på dessa repriser, om det gäller en av de i detta forum tidigare nämnda videomåldomarbedömningarna."

Vilken soppa! Ska vi alltså tolka det så, att om domaren hade misstänkt spark, hade han kunnat ringa till videomåldomaren och därmed fått rättigheten att kolla på repriserna på egen hand? Och om han hade gjort detta och sett att det var spelare i målgården, skulle han vara tvungen att döma mål i alla fall?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det skulle behövas någon nämnd eller dylikt som ordnar detta. Regelbundna möten med samtliga domare, granskningar av alla insatser och statistik över hur de dömer etc. och givetvis ett tydligare regelverk.

Kommentera

Sv: MoDo - Luleå 120107
Poffa:OK, var jag som funderade på videogranskning, Tack för klargörandet, då vet vi att han gjorde 1 rätt o 1 fel vid målet, den gode diLeva.
Kommentera

Sv: MoDo - Luleå 120107
Poffa:Ok då är vi rörande överens :)
Kommentera