1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482704 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1464342

Sv: Apropå ingenting...
Lumber Jack: Jag undrar därför att videodomarna (enligt Sportexpressens pappersbilaga) har sagt att det av bilderna inte gick att avgöra om det var en godkänd eller regelvidrig spark.
Och vad gäller i det läget enligt regelboken?
Att det sen verkar ha varit en styrning högt upp på benet, vilket både Wesslau och Lehtivuori själv bekfräftar, visar kanske att det isf var en godkänd spark/regelrätt och godkänd styrning men videodomarna måste ju gå på sina bilder och inte på hörsägen sas, hur pass trovärdig denna hörsägen nu än må vara.
Jag är mao intresserad av vad regelboken säger när det inte går att avgöra om ett mål tillkommit pga en regelvidrighet eller på ett korrekt sätt.
Jag menar; om videobilder inte kan visa ifall en puck är äver mållinjen eller inte så dömer man ju inte mål.
Och då menar jag att samma princip borde gälla i det här fallet: om man inte med säkerhet VET att det inte var en regelvidrig spark så borde man heller inte döma mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Huge: alltså ett mål som inte bevisligen är felaktigt ska dömas som mål så enkelt är det.

Vid en videobedoömning letas fel, hittas inga så är det rätt, lätt som en plätt.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

Huge:

Nu skämmer du ut dig själv en aning. Med samma logik skulle man kunna säga:

"Det är omöjligt att avgöra huruvida Skröder spottade målvakten i ansiktet i samband med målet, så därför ska det dömas bort."

Ehhh?

Domarnas spontana känsla var att det var mål, men eftersom det var så viktiga poäng på spel, valde de att ringa i alla fall. Videodomaren förklarade då (uppenbarligen) att han inte kunde avgöra huruvida det var spark. Oavsett vad videodomaren säger, har huvuddomarna alltid sista ordet. Deras känsla var att det var ett regelrätt mål och därför godkändes det.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Är man inte oskyldig tills motsatsen är bevisad? Ingen hade bevis på att Joonas gjorde något fel, så han är oskyldig och MoDo vann.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Du är nästan pinsam. Hur skall man kunna döma för något man inte ser?

Redigerad kommentar

Kommentera