1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480013 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1470218

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

Wayne Gresky:

En av Skellefteås stora styrkor är att dom har en tredjeman som jobbar hem extremt hårt. Detta gör att backarna vågar hålla höjden sätta press på motståndaren högre upp i banan.

Ofta låter skellefteå tredje man sätta press på puckföraren tillsammans med närmaste back medan fjärde man hem tar motståndarens tredje man upp. Därför blir Skellefteå så otroligt jobbiga att möta.

Önskar man sett samma arbetsmoral i spelet utan puck från Modos sida.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK
Sawchuk: Problemet är inte tredjeforwarden enligt mig, utan att backarna tar sådant oerhört djup. Det går alltid för motståndarna att spela upp pucken på sina ytterforwards för våra backar har åkt hem för långt. Där kan motståndarna ta emot pucken i lun och ro för att kunna gå över blå utan att någon back törs stå upp (samma sak där för de har sjunkit så långt att de är för långt ifrån sin motståndare.)

Detta djävla fel har funnits sedan Pär Bäckmans tid, men vissa år har vi trots den taktiska missen tack vare ett bra förvarsspel i egen zon klarar oss bra. Guldåret 2007 var absolut inget undantag, men då släppte vi in dem lätt i zon för att sedan hålla dem långt ifrån målet.

Vilket mål var skinners igår? Första missade Pöck. Andra lite tveksamt, men en blev över mycket för att vi var i boxplay. Tredje är ju bara Antons och fjärde var Anderssons fel.
Kommentera