1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479878 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1470226

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

J F K: Tar vi exempelvis Skellefteås första mål igår så var bägge backarna långt hemmåt, så de kunde inte stanna på blå för då hade de blivit stillastående och rundade. Nu kunde Antos åka in ganska nära och skjuta. Hade inte backarna tagit så mycket djup så de hade varit närmare Skellefteås forwards vid blålinjen så hade de kunnat tvinga Antos att skjuta tidigare så att Anton både fått lättare att rädda, men att han också hunnit positionera sig på returen.

Det har alltså inte ett skit med tredjegubben att göra, för att det är ett fundamentalt fel i modos backspel sedan massor av år. Det gör också att vi har svårt att bita oss kvar länge i anfallszonen för att det är så lätt för motståndarna att spela sig ut ur zon.

Visst hade en tredjegubbe med större ansvarstagande också varit bra, men det har man haft andra år utan någon som helst skillnad i backspelet. Lückners tid var tredjegubben bättre med hem, men denne hamnade då ofta i knä på backarna så motståndarna kunde ändå spela sig igenom mittzonen väldigt enkelt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

J F K:

Det har allt med en tredje man att göra kära JFK. Nu ska jag förklara för dig.

En tredjemans uppgift i en sådan situation är att jobba hem och täcka upp bakom den backen som håller höjd och står upp på puckföraren. Detta innebär att backen kan hålla höjden ligga närmare i försvarsspelet och till och med kosta på sig att bli bortgjord då han vet att det säkras upp bakom honom om han går bom.

Detta är tredjemannens enskilt viktigaste och största uppgift i en spelvändning.

Kommentera