1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478927 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1470240

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

Bad_Brett:

Helt klart är i alla fall att våra backar tvingas sjunka så länge man inte har en backup i form av en forward - en tredjegubbe. Annars blir de bara koner, lätta att passera.

Vi hade problemet tydligt i början av säsongen då de nästan drog in rumporna rakt i famnen på vår målvakt och vi har det nu igen.

Min tanke är att det t.ex. beror på att vi för ofta hamnar med tre anfallare för djupt i anfallszon vilket skapar ett glapp där kontringar uppstår när vi tappar eller slår bort pucken. 

Vi har helt tappat det raka spelet som vi strävade mot och kanske uppnådde i våra bästa stunder av säsongen. Nu hamnar vi ständigt i hörnen eller bakom mål när våra puckkåtaste spelare inte inser värdet att ta tidiga rejäla avslut.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

NuMo:

Japp, så är det. Jag är emellertid övertygad om att problemet är större än så. Min känsla är att detta är ett resultat av att spelarna egentligen inte vet hur de ska agera, snarare än en medveten spelidé. I uppspelsfasen är det egentligen bara förstakedjan som tycks ha någon strategi och det tror jag snarare är ett resultat av att Sundström och Skröder har spelat ihop så länge.

En sak jag har funderat mycket över, är varför svagaste länken alltid tycks bli så mycket svagare i MoDo. Det känns som att andra lag oftare kan stoppa in tredjemålvkaten utan att det per automatik innebär att matchen är avgjord efter 10 minuter

Kommentera