1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1470267

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK
Sawchuk: Dock så tycker jag verkligen att en back ska kunna "stöta framåt". Ligger backen tillräckligt nära sin forward och har en tredjeman beredd att ta backens plats, så är det oerhört effektivt att backen kliver fram ett steg och stoppar sin kille. Man behöver inte vara Kronwall för att det ska vara väldigt effektivt. Det förutsätter som sagt att man har en forward som är beredd att ta platsen och att backen är "100" på att man kan stoppa spelaren (eller pucken).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

J F K:

Är spelaren säker så är det helt ok att kliva på. Dessa situationer sker ju ofta vid/strax innanför offensiv blå då motståndaren i fickan fipplar med pucken AKA Kronwalled.

Hinner motståndaren få kontroll och lyfta blicken bör man dock inte gå fram eftersom man då lätt blir överspelad. 

PK Subban är en av få som bemästrar att kliva framåt på en PF i mittzon med full kontroll, han gör det otroligt snabbt och med rumpan först, finns fina klipp på You Tube. Det är dock en av dom svåraste tekniska momenten att bemästra inom hockeyn. 

New Jersey hade ju en egen metod under 80-90 talet då tredjeman satte hög press tidigt på PF och en galen Scott Stevens kom i  full fart från blind side. En metod som då var helt ok men som nu skulle ge väldigt långa avstängningar.

Redigerad kommentar

Kommentera