1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481553 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1503676

Sv: Swedbank Arena.

Olle: Sist jag kollade så har Foppa ekonomiskt ställt upp så att Modo kunde bygga sin arena, tjäna pengar på den och på så sätt ändå ligga ok till. Kanske om Zäta gjort samma sak för Timrå så hade inte de varit panka?

Sedan har nog Foppa ingen gigantisk lön och säkerligen betalat den själv genom att dra in sponsorer som exempelvis ICA.

Jag tycker att hela diskussionen är rätt löjeväckande.

Sedan så är Foppa och Macke inblandad i det sportsliga. Det kanske är svårt att förstå, men diskussionen om att skjuta på amorteringarna har ingenting med det sportsliga, utan med ekonomi att göra. därmed kan det aldrig någonsin bli fråga om att Marcus skulle gå till någon kommun med den frågeställningen, 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Swedbank Arena.

J F K: Det var ju det första jag skrev, att det är svårt i praktiken (och teorin) eftersom båda herrar är engagerade sportsligt i Modo i dagsläget. Sen är ju Zäta en aktiv spelare, forsberg och näslund är ju hockeypensionärer som fortsatt med sin hobby på ett administrativt plan.


Vad Forsberg har i LÖN är väl helt ovidkommande, det är ju i så fall det han har sparat som är intressant.

Sen förstår väl varenda kotte att det är ohållbart att driva en hockeyklubb på enbart ekonomiskt bistånd från en rik hockeymiljonär, forsberg skulle ju inte få göra annat än att betala. Det jag finner lite ironiskt i hela sammanhanget är, på ett grundläggande plan, att man lämnar in en förfrågan om att avbryta/göra uppehåll på en amortering på 2 miljoner (om året) när det finns två herrar i föreningen som är megatäta och skulle kunna fiska upp den summan direkt ur bakfickan.

Nu är det ju säkert så här att både Forsberg och Näslund är goda samhällsmedborgare och finansierar projekt åt ungdomar och behövande i örnsköldsviks kommun ändå (sektpengar till pingstkyrkan borträknat) så vad öviks kommun hade gjort med deras pengar, förutsatt att dom hjälpt till med amorteringen, är kanske inte ens en sekundär frågeställning.

Kommentera