1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482915 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1530990

Sv: HV71 - MoDo Hockey 2012-10-27
J F K: ett försvar som släpper till väldigt få öppna lägen för motståndarna gör det givetvis enklare att få en bra statistik som målvakt. Jag menar får man femton skott emot sig på en match så är det ju enklare att hålla nollan än om man får fyrtio skott.?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV71 - MoDo Hockey 2012-10-27

arnio: Jo, statistiskt sett är det närmare tre gånger lättare att hålla nollan om man får 15 skott än om man får 40 skott mot sig.

Vänder man på det hela och tittar på målskyttet så står ett lag i särklass när det gäller effektivitet. LHC gör mål på över 11% av sina skott, men de skjuter klart mindre än genomsnittet. De två lag som skjuter mest är Brynäs och Modo som är placerade sjua respektive elva. Därmed kan man ju rätt lätt slå hål på din teori att många skott ger bättre statistisk utdelning.

Vad jag menar är att det handlar om kvalitet på avsluten, kvalitet på förvsarsspelet att inte släppa till farliga lägen, förhindra att målvakten blir skymd och att hela tiden plocka bort returer. Det har i mina ögon inte ett endaste dyft med antalet skott att göra! Dock så kan Boork indirekt ha en poäng i att det är lättare att stå i Luleå för de har det bästa försvarsspelet. Brynäs skapade knappt någonting alls igår, utan gjorde mål på ett handledsskott från blå och en sjukt turlig styrning på ett skott från sarghörnet som studsade in via Skrbek.

Kommentera