1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481169 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1533052

Sv: Timrå - MoDo 121103

Berka: Där håller jag helt med dig. Nu åker de omkring och siktar en halvsekund längre, där man tidigare bra sköt utan att tänka. Man tror att det är så svårt att göra mål att man "alibipassar", dvs passar bort bra lägen för att eventuellt få ett ännu bättre för att själv slippa ta avslutet.

Ju mer jag funderar på det desto mer irriterad blir jag på coacherna. I sådana där lägen brukar det vara bra att ha juniorer. De är helt enkelt lite naivare och bara kör. De brukar vara mer glada över att få spela och funderar mindre på tabellläget och liknande. Det var liksom inte det minsta konstigt att just Ludde var den sista som gjorde mål, för han bara kastade iväg pucken där någon annan säkert hade laddat för kung och fosterland.

Tyvärr vågar inte våra coacher släppa loss juniorerna. Ludde var förvisso inte särskilt bra mot Timrå, men jag är fullständigt övertygad om att han har betydligt större chans att utvecklas positivt i vinter av speltid än många andra backar. Det vore inte det minsta konstigt om Ahnelöv, Regehr, Lehtivuori och Cumiskey gjort betydligt fler misstag än de behövt för att de spelar så oerhört mycket. Tänk om Hägg och Byström fått en del av den speltiden istället, för de har verkligen inte varit mycket sämre än framförallt Lehtivuori och Ahnelöv på slutet. (Fan, Regehr är nog den enda backen jag tycker varit bra hela tiden).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå - MoDo 121103

J F K:

Jag är inte ens helt nöjd med Regehr. Han är ruskigt långsam på skridskorna, vilket gör att han lätt blir en säkerhetsrisk mot skridskostarka lag som Skellefteå, och för att vara så duktig i powerplay, är det mysterium att han har ett så pass svagt svagt förstapass.

Förmodligen hade jag dock inte ens tänkt på detta om coacherna hade fått för sig att formera backparen på ett vettigt sätt...

Redigerad kommentar

Kommentera