1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543384

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

Modoiter. Marknadsdomstolen BESLUTADE att upphäva konkurrensverkets beslut. De sa inte ett jävla ord om Kris Beech.

Jag skriver långsamt så att du kan läsa det i din takt.

1) Ja, generellt råder förbud mot korttidskontrakt.

2) Klubbar kan få DISPENS för att ta in spelare på korttidskontrakt vid skador eller av andra skäl (tryout) För källa, se till exempel http://arbetarbladet.se/sport/ishockey/1.5025972-hockeyligans-nej-stoppar-inte-proffsen

3) Svenska hockeyligan beslöt att ingen skulle ta in NHL-spelare på korttidskontrakt. Inte ens bland hockeysnacks modoiter kan det råda någon tvekan om att det finns ett sånt beslut. OK? Alltså inga dispenser vid skada heller. Det är två klubbar av tolv som anmält avvikande mening om den saken.

4) Brorsan till en av Modos styrelseledamöter anmälde till  konkurrensverket

5) Konkurrensverket tog ett preliminärt beslut (som är jävligt illa skrivet och helt verklighetsfrånvänt) där de med hot om högt vite förbjöd hockeyligan att begränsa kontraktering av NHL-spelare

6) Modo och Frölunda kör på med NHL-spelare i strid med hockeyligans beslut

7) Hockeyligan överklagar konkurrensverkets beslut till marknadsdomstolen som under rubriken "Beslut" meddelar två saker, vare sig mer eller mindre: Konkurrensverkets beslut upphövs och konkurrensverket ska betala hockeyligans rättegångskostnader (som skattebetalare tycker jag Modo ska ersätta oss för den onödiga utgiften)

Face the facts: Det är irrelevant att Kris Beech har ett korttidskontrakt med AIK. Han får chansen att jaga fulla brudar med Huselius, good for him. Han är inte en NHL-spelare och han/AIK har fått dispens i enlighet med praxis. Precis som Anders Eriksson fick under sin try-out med Timrå härom året innan han fick mycket bättre betalt för att vara värdelös i Modo istället.

Modo har hittills skitit i hockeyligans styrelse beslut. Rytter med flera kan skrika om hur orättvist det är. Men kom inte och löjla på om att beslutet kan tolkas på något annat sätt än det helt uppenbart glasklara: Hockeyligan kan förbjuda sina medlemmar att ta in NHL-spelare på korttidskontrakt. Det har HL gjort.

Alla andra klubbar hade kunnat ta in NHL-spelare. Ni är ensamma kvar om att trotsa beslutet. Lycka till!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
El Maco: Varför skulle inte dispensen i 2) gälla även NHL-spelare menar du?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
El Maco: Länka gärna till det uttalande där hockeyligan säger att dispensen inte gäller Nhl spelare? Gärna en daterad före det faktum att Steen skulle spela med modo?
Det kanske finns? Men jag har då inge minne av å sett nå liknande?
Man sa att man inte fick skriva korttidskontrakt, men aldrig att dispensen inte gällde Nhl spelare.
Kommentera

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

El Maco: Jag tror att konkurrensverket får rätt att HL inte kan stoppa NHL-spelare i ES, just för att de är NHL-spelare.

Men vi får väl vänta och se.

Kommentera