1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481657 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1560717

Sv: RE-building the future 2013/2014
Bad_Brett:

Prio 1 är enligt mig att komponera ihop en mer långsiktigt hållbar kedja med god poängproduktion. Susse och Skröder bör ta ett steg tillbaka på pappret redan nu för att klubben skall stå bra rustad när de väl lägger av. 

Skulle vi i detta arbte få en billig och offensivt producerande "tredjekedja" så är det väl bara bra då.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014

Gustafsson:

Skröder är född 78. Lika gammal som Pavel Datsyuk. Ett år äldre än Joe Thornton. Tre år yngre än Martin St. Louis, Åtta år yngre än Teemu Selänne. Jag undrar om fansen till San Jose resonerar likadant; "Det är hög tid att vi kör ner Joe Thornton i tredjekedjan, och låter någon rookie ta hans plats i förstakedjan istället".

Han har knappt missat en match sedan han kom till MoDo, så han har knappast några större skadebekymmer. Redan 2008 började det tjatas om att han hade tappat klippet i skridskoåkning, men det stoppade honom inte från att vinna hela Elitseriens poängliga ett år senare. Jag hade kunnat köpa resonemanget om han hade slutat göra poäng. Men faktum är ju att han fortfarande är den i laget som gör mest poäng - I konkurrens med spelare som Nagy och Ritola.

Jag tror vi MoDofans har blivit väldigt bortskämda. Sundström och Skröders poängproduktion har gått ner något, men det är fortfarande två kvalitetsspelare. Om Skröder har motivationen och får hålla sig fortsatt skadefri kommer han vara en toppspelare i Elitserien i fem säsonger till. Att han vissa säsonger "bara" gör 35-40 poäng är för mig ett ganska angenämt problem.

Kommentera