1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481668 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1565694

Sv: RE-building the future 2013/2014

Berka: Jag tycker att Kousa är en besvikelse, men ändå klassen bättre än Hägg. Visst gör Kousa fler misstag, men han spelar ju nästan tre gånger mer också.

Hägg är vår framtid? Ja, kanske i max två år framåt. Killen lär knappast spela mer i Modo innan han åker över. Mer än Kousa troligen, men likväl kan man inte räkna med mycket mer av så talangfulla spelare.

Vad som stör mig är att knappt någon spelare utvecklas under säsongen. Lehtivuori borde väl blivit bättre? Cumiskey ser precis lika vilsen ut defensivt och som kommandes från AHL borde han rimligen blivit mycket bättre efter att ha anpassat sig. Byström började bra, men fick inte mycket till utveckling. Hägg var bättre de första matcherna än han är nu. Torp hade en period när han var på gång, men nu hamnar han fel mest hela tiden igen. Den enda backen som jag tycker gått framåt under säsongen är Regehr(!).

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Just bristen på utveckling bland backarna är det som gör mig mest tveksam till nuvarande tränarduo.

Hägg har varit med A-laget i nästan tre månader men kan fortfarande inte spela ett vettigt positionsspel, Lehtivuori har egentligen bara blivit sämre sedan han kom till Modo och Kousa verkar spela helt på känsla.

Byström tyckte jag hade en fin utveckling innnan jul men testades aldrig med mer istid, så det är svårt att säga var han står gentemot vor topp 4. Jag hade absolut tagit honom före Hägg och Torp åtminstone.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Jag håller med i mycket, men kousa är inte bättre, har aldrig sett en back med såna meriter göra sådana juniormissar, sen tar han många dumma utvisningar och har verkligen inget samspel med någon.

Sen att som du säger har många stannat i utvecklingen, cumiskey är inte bra defensivt men definitivt inte sämst bakåt, men nu får han spela med lehtuvori och det blir liksom dubbelfel då lehtuvori är precis sådär valpig och klen som en riktig dålig back är.
Cumiskey ska ha en bra defensiv stark back brevid sig, lek med tanken om en cumiskey med en Hasse Johnsson i sina glansdagar... Oj oj

Hägg och Byström är väl ändå modos framtid även om dom bara spelar 2 säsonger till, dom ska väl återvända?!
Det faller sig så fruktansvärt självklart att man ska satsa på sina talanger, man vet aldrig om dom inte klarar av nhl och kommer hem tidigare, eller om dom hör en Werner och stannar hemma eller bara som svarten,Hasse, salle som bara lirar några säsonger i nhl och sen vänder hem när dom fortfarande är snuskigt bra.

Regehr är våran bästa back om man ser till båda vägar offensivt och defensivt, cumiskey är elitseriens överlägset bästa back offensivt.
Kommentera