1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481014 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1603354

Sv: AIK - MODO
Monno: Jag har funderat på en sak som jag ofta stör mig på.
Eftersom PP't inte fungerar så bör man efterlyst mer skott och skymning, det är den enklaste lösningen till framgång med någorlunda utdelning. Modo spelade igår för första gången med 2 backar i PP för att undvika 2-1 spelvändningarna vi sett i de senaste matcherna och som resulterat i baklängesmål, nåväl iaf så gillar jag att man strukturerar om (kanske var det för att jeff MR pointman) saknades men iaf så gillade jag initiativet av Ledningen, DOCK till det jag stör mig på är att man inte utnyttjar regehr öht, är han på isen så skall han vara en Patrik hersley typ men fri skottlinje, nu spelar man med backarna utdragna efter sargerna vilket dels gör att passningen mellan blir svårslagen och otroligt riskfylld, dessutom elimineras båda två och kan inte ta skott som blir stora farligheter för motståndarna. Dock är inte allt ett mörker då man några gånger minskade avståndet mellan backarna så man iaf kunde lira pucken emellan MEN då i 9/10 fall de få gånger detta hände så ist för att söka passningen till regehr mitt i zonen så lirar han tillbaka pucken ut till andra back vid sargen som tar skott ur dålig vinkel, borde man rimligtvis inte göra tvärtom, regehr skall inte stå också leverera passningar i sidled utan han ska vara som en jävla frikon enbart vänta på ett pass och lossa stora kanonen.

Nu måste man (så även jag) förstå att det funkar lättare i teorin än att som jag bladdra fritt om hur det bör gå till, men jag kan tycka att man som tränare bör lägga mer krut på att skapa några uppställningar och varianter.

Varianter vi minns: Forsbergs patenterade passning bakom ryggen bakom mål till wenis med öppet mål på första stolpen.

Wahlström, högards passningar från förlängd eller från passningsfickan till tjuren Wernblom som styrde eller slog in tamefan varenda retur

Sundström, skröder, mza's triangelspel runt kassen som ofta resulterade i en öppen stolprot att raka in pucken vid
(Påminner starkt om Nordström,Jönsson,prestebergs era)

Ajja det är mörkt nu, 9 poäng ner till sista platsen, dags att vakna nu och ta 2 raka 6 poängare innan jul
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: AIK - MODO
Berka:Du kan väl skicka råden vidare till Forsberg & co.
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka:Ja de ser ju för sorgligt ut, redan vid uppspel ser de vilsna ut, VEM ska ta in pucken in i zon, kontrollerat? Flera ggr blev det Offside! Uruselt! O ingen står o tar kampen framför mål, inte ens Skröder längre, de kan ju inte snurra bakom mål bara?

Mycket märkligt, att man efter 31 omg inte kan få in ett fungerande pp!

Kommentera