1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478886 inlägg · 4078 ämnen

AIK - MODO

1603534 · » Till forumet


Sv: AIK - MODO

Berka: Har ingen uppfattning om Timashov, men nog såg han precis som Nylander lite för vek ut för seniorlaget. Däremot förstår jag verkligen inte varför man bänkar Adrian Kempe som verkligen är en injektion framåt. Senast fick han väl ett ass på kvitteringsmålet och han personifierar det där med bra fart på rören och åka mycket skridskor.

Hedberg blir en förlust på allvar, men Possler har vi - tyvärr - fått klara oss utan rätt länge nu. Hägg kan jag tycka gör varken till eller från då han blandar bra saker med  nonchalanta diton. Att gå ned på sex backar ska inte vara någon som helst fara, förutsatt givetvis att vi slipper skador på backsidan.

Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka:Men människa, sätt dig vid en gammal hederlig tty-terminal! Släng bort Osmart-fånen. 

 Tja, Possler är ju borta redan nu - kan han spela ikväll tro? Kan det va J20-ledningen som gärna vill ha Adrian? Håller med att han verkat ngt bättre än WN.

Har vi tagit 1 poäng sen Nordan kom med i laget? MÅNGA som borde kunna växla upp.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: AIK - MODO
J F K: alltså jag bryter av min telefon snart, skrev ett svar och precis när jag skulle posta så stänger den ner alla program...
Hjärnblödning nästa!?

Vad ska Modo göra under jvm?
3 spelare bort i flera veckor + förmodade skador... William Nylander lär bli kvar i Modo och det är kanske ingen fördel i dagsläget.

Frågan är varför man inte satsar mer på timashow och Adrian Kempe, dom har ju faktiskt varit bättre än William som jag tycker är riktigt dålig, eller iaf han spelar ett spel som i te passar i shl.
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka: En av de två PP-uppställningarna har i princip hela tiden haft två backar. Det är förstauppställningen med Hensick, Tabellini och Skröder som varit utan backar (och som jag anser har fungerat sämst).

Skitsamma. Det där med ingen back har verkligen inte fungerat. Den forward som hamnar på backplats har verkat osäker och vågar inte hålla blålinjen, alternativt tokchansar och missar.

Kommentera

Sv: AIK - MODO
J F K: Såklart inte första gången, men man har spelat med 5 forwards eller 4 och en back, ytterst ställen med 2 backar.

Ja ska man spela med 7 backar så kanske man skall ha 3 par och en avlastare som kan spela när någon fått mycket tid i PP eller box
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka: Det var långt ifrån första gången man spelade med två backar i ett PP. Det har man gjort med Ritolas kedja där Cumiskey och Regehr varit backar. Det är den enhet jag tyckt varit klart bäst på slutet.

Sju backar kanske är sämre, men nog är det farten i första hand som saknats. Det syntes när man bred upp tempot vid 2-1 igår.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Rytter: Ilskan som infinner sig när man ägnat 20 minuter åt ett ganska långt inlägg och när man ska posta det så försvinner det för att alla dessa jävla klösbrädor har knappar småa för dvärgar


GAAAAA
Kommentera

Sv: AIK - MODO

ULTIMAVICI:

Visst har defensiven försämrats sedan man började att rulla på 7 backar? 

Känns som att det var mycket stabilare bakåt när backarna fick mer istid och fick chansen att spela varje byte med samma partner. Tycker att den kemi man såg tidigare är som borta. Sedan ifall detta har med 7 backar eller med att hela laget är i en svacka vet jag inte.

Skulle gärna se att man återgår till att matcha på 6 backar istället för 7.

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka: Nja tror inte de andra blivit så mycket bättre. Vi slarvar och fuskar alldeles för mycket och behöver hitta tillbaka till det grundspel som gav vinster och sen måste många göra jobbet!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Åke Westerlind: Nämen skämt åsido, Modo kan ju faktiskt spela rätt smart har vi sett, en blandning mellan kanonfint målvaktspel och en tight å bra defensiv, samtidigt som man varit okay framåt, de har tagit många poäng åt oss, kanske har många andra lag börjat komma igång och helt enkelt blivit bättre, de matcher vi förut vann som var jämna dom förlorar vi nu ist.?!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Åke Westerlind: Till Barry menar du, synd man är så dålig på engelska ;-)
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka:Du kan väl skicka råden vidare till Forsberg & co.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
zigge:Vi har ju inga stjärnor,tyvärr!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
zigge: Att just ha en gubbe på kassen känns ju lite som A och O, annars får man skjuta riktigt jävla hårt om inte målvakten skall kunna ta den.
Öberg hade en sådan roll i Västerås där han var bra,
Anton Hedman hade samma i Växjö där han oxå var bra, werna och skröder har under våra år varit dom som skött den uppgiften, men idag har vi aldrig någon framför kassen och skulle någon råka stå framför så är det ofta med näsan mot målvakten så några styrningar är det inte tal om.

Men framförallt måste Modo hitta ett system där vi inte åker på kontringar när vi har PP, händer det någon gång är väl inget att säga om men nu höll ju vi på att släppa in ett eller flera mot AIK när vi hade PP igen.
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka:Ja de ser ju för sorgligt ut, redan vid uppspel ser de vilsna ut, VEM ska ta in pucken in i zon, kontrollerat? Flera ggr blev det Offside! Uruselt! O ingen står o tar kampen framför mål, inte ens Skröder längre, de kan ju inte snurra bakom mål bara?

Mycket märkligt, att man efter 31 omg inte kan få in ett fungerande pp!

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Åke Westerlind:Eva?
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Monno: Jag har funderat på en sak som jag ofta stör mig på.
Eftersom PP't inte fungerar så bör man efterlyst mer skott och skymning, det är den enklaste lösningen till framgång med någorlunda utdelning. Modo spelade igår för första gången med 2 backar i PP för att undvika 2-1 spelvändningarna vi sett i de senaste matcherna och som resulterat i baklängesmål, nåväl iaf så gillar jag att man strukturerar om (kanske var det för att jeff MR pointman) saknades men iaf så gillade jag initiativet av Ledningen, DOCK till det jag stör mig på är att man inte utnyttjar regehr öht, är han på isen så skall han vara en Patrik hersley typ men fri skottlinje, nu spelar man med backarna utdragna efter sargerna vilket dels gör att passningen mellan blir svårslagen och otroligt riskfylld, dessutom elimineras båda två och kan inte ta skott som blir stora farligheter för motståndarna. Dock är inte allt ett mörker då man några gånger minskade avståndet mellan backarna så man iaf kunde lira pucken emellan MEN då i 9/10 fall de få gånger detta hände så ist för att söka passningen till regehr mitt i zonen så lirar han tillbaka pucken ut till andra back vid sargen som tar skott ur dålig vinkel, borde man rimligtvis inte göra tvärtom, regehr skall inte stå också leverera passningar i sidled utan han ska vara som en jävla frikon enbart vänta på ett pass och lossa stora kanonen.

Nu måste man (så även jag) förstå att det funkar lättare i teorin än att som jag bladdra fritt om hur det bör gå till, men jag kan tycka att man som tränare bör lägga mer krut på att skapa några uppställningar och varianter.

Varianter vi minns: Forsbergs patenterade passning bakom ryggen bakom mål till wenis med öppet mål på första stolpen.

Wahlström, högards passningar från förlängd eller från passningsfickan till tjuren Wernblom som styrde eller slog in tamefan varenda retur

Sundström, skröder, mza's triangelspel runt kassen som ofta resulterade i en öppen stolprot att raka in pucken vid
(Påminner starkt om Nordström,Jönsson,prestebergs era)

Ajja det är mörkt nu, 9 poäng ner till sista platsen, dags att vakna nu och ta 2 raka 6 poängare innan jul
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Blake:Vem kan tända MODO?
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Monno: Vi måste ju börja göra mål! Cumiskey, har han skjutit ett enda skott på mål sedan debuten mot FBK? Nästan som att han verkar ha fått order att inte skjuta trots att han har bra läge. 

Försvarsspelet funkar ju ändå skapligt även om det ser riktigt skakigt ut nu och då, vi har ju inte direkt släppt in mycket mål. (Tack Sockan/Ullis för det!) 

Om vi ändå hade haft ett fungerande Powerplay...

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka: Förstår inte hur vi kan tappa det så totalt?
Visst att vi vann några matcher p.g.a Ullmark och Sockan samt lite flyt.
Men såhär illa var det inte. Tycker det ser oengagerat ut om jag ska va ärlig. Slött och rörigt, nu blir man snart inte längre sur när det uppstår missförstånd mellan spelarna utan glad för att dom faktiskt gör någonting tillsammans för en gångs skull.

Sen angående inget klapp klapp spel i PP. Blir ju lätt så när man INTE EN ENDASTE JÄVLA GÅNG! kan lägga en passning på bladet till sina medspelare.
Vi blir alltid pressad som fan p.g.a. isf är passet i knähöjd, en meter ifrån alternativt står man felvänd när man tar emot...
Nä det ser fan lite mörkt ut just nu.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: Modo måste börja ha mer fart, ha ett eget spel och börja styra matcher annars kommer vi aldrig få motståndare att dra på sig utv mot oss
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Räknar iskallt med 0 poäng de två återstående matcherna innan uppehållet!
Vinst hade varit viktigt ikväll för självförtroendet, nu spelar vi en hockey som inte direkt drar folk till FC, om domarna samtidigt bestämt att straffa oss av någon anledning jag inte ens kan gissa mig till, ja då ser det hopplöst ut..
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Sawchuk: ja "host" så var det ja.

Ja nä det ser brunt ut kan man säga, defensiven är dålig och powerplay ett skämt, spelet i 5 mot 5 håller ungefär samma klass som dagens uppspel dvs illa.
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka:

en back och en kon menar du...

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Sawchuk: Ja tyvärr så funkar ingenting just nu, spina, hensick, skröder, Kempe wn är klappkassa och annars så stabila Hedman är lika dålig som regehr varit hela säsongen, man slängde iaf in 2 backar i dagens PP vilket iaf visar att man från ledarroll gör något iaf.
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Berka:

Helt plötsligt bara nio poäng till nedersta strecket och krislaget Färjestad är nu ovanför oss.

Nästan lika långt till den tredjeplats vi hade för typ tre omgångar sedan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Sawchuk: Det ser faktiskt lika tekniskt ut som dålig Damhockey
Kommentera

Sv: AIK - MODO

ULTIMAVICI:

Ja, Modo är förmodligen SHL`s sämsta lag just nu.

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Monno: Med tanke på spelet är det helt psykologiskt! Dock tar domarna 3 poäng av oss idag... Riktigt riktigt förbannad
Kommentera

Sv: AIK - MODO

Monno

 

Resultatet i PP speglar på alla sätt den självbild man har. det är jag övertygad om.

   

Nej, skampåle ikväll, tyvärr.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Vi måste avgöra nu! Straffar utan Jeff känns jobbigt!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Monno: Tamberlini kommer att bli saknad om det blir straffar
Kommentera

Sv: AIK - MODO
J F K: Kanske att man kan fråga sig vad Barry Smith tillför? Eller sitter allt i huvet?
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Bonuspoängen är viktig nu, går upp över strecket vid två poäng. Det kanske inte betyder så mycket med tanke på hur långt det är kvar av serien ändå.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Största problemet i PP även om det är många är att ingen åker skridskor för att få isär boxen och dessutom måste man tydligen hålla pucken minst 2 sekunder. Klapp klapp har jag inte sett hittills i år!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: Uppspelet är bedrövligt. Den som får pucken drar ned tempot när man glider och letar pass. Sedan vill jag som Berka att man gör det enklare med backskott och skymning framför mål.

Varför spelade vi bara hockey i fem minuter?
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: ha ha måste man spela en man mer? Nästa gång tar vi ett frislag istället
Kommentera

Sv: AIK - MODO
NuMo: Regehr såg oinspirerad ut redan innan Pp't och så tar han en tripping för att han är så jävla lat.

Herregud varför har vi så många spelare i truppen som inte VILL spela hockey
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Haha
Kommentera

Sv: AIK - MODO
4/4 passar oss bättre så nu har vi chansen!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: När vi får PP så blir vi på något sätt utvecklingsstörda.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka: Tycker han åker en hel del men det händer inte så mycket!
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: Vore väl lite rättvist kanske
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Berka: Sådärja. Då har vi typ, 3% chans att göra mål.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Nu trycker vi in 3:an
Kommentera

Sv: AIK - MODO
ULTIMAVICI: Nån som vet varför spina inte åker skridskor, det är väl därför han är med?
Kommentera

Sv: AIK - MODO
Bad_Brett: Han ser dessutom inte nöjd ut. Han vill vinna den här matchen.
Kommentera

Sv: AIK - MODO
NuMo: Adrian är så brutalt mkt bättre än Nyllet Jr!
Kommentera

Sv: AIK - MODO

NuMo:

Ritola har varit riktigt jäkla bra på sistone. Han är verkligen i en klass för sig i dagsläget.

Kommentera

Sv: AIK - MODO
Nu ser vi till och vinner! Då kan domarna sitta efter matchen och fråga varandra: Hur fan gick det till?
Kommentera

1603534 · »