1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480933 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1608034

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Fast du kanske inte tyckte det var någon fara så låt mig då klargöra min syn.
AIK var i princip redan avsågade så de enda kvalseriehot som fanns var Örebro på 11:e plats, eftersom Modo innan Örebro mötet hade förlorat 9/12 matcher och Örebro 7/12 så formen var något bättre för Örebro sett till de 12 senaste matcherna (tog 12 för att det är 12 lag i serien) så skulle mötet kunna innebära 7 eller 13 poängs skillnad. Att Modo redan hade en av seriens sämsta hemmafacit så skulle en förlust mot en bottengäng innebära mer än bara 7 poängs skillnad, man skulle börja halka farligt nära kvalstrecket och man skulle kliva djupare i svackan och vara ännu osäkrare i fjällräven som skall vara den Borg man skall kunna vinna i när det blåser utav hellvete, dessutom skulle Örebro få vittring och vi vet vad desperata lag som får ett finger kan göra,så ja jag var lätt orolig INNAN match men eftersom vi utökade till 13 poäng så kunde man avfärda hotet och nu ytterligare en 3 poängare mot seriens gigant på bortais så skulle jag säga att kvalserien är 5% eller mindre.

Nu förstår du hur jag tänkte när jag skrev det inlägget som du hakar upp dig på!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014

Berka: Ska jag förklara min syn.

Jag skrev långt innan Modo gjorde 2-1 att det var löjligt att snacka om kvalserien. Tvärtemot dig ansåg jag att Örebro helt enkelt inte håller. De hade två perioder när de spelat något bättre och det var främst i inledningen av serien då de tog mycket poäng och sedan när Kenta kommit in.

Jag såg dem inte som ett hot ens om det bara varit sju poäng som skiljt därför att de helt enkelt är sämre än Modo. De har uselt BP, de ha riktigt dåligt målvaktsspel och de har inte spelarna för att plötsligt rada upp segrar. Modo däremot tycker jag underpresterat, men jag var övertygad om att vi skulle vända på skutan och framförallt plocka poäng när Ullmark återigen fick förtroendet.

Poängen är att det var subjektiva åsikter, men du ger mig inte rätten att hålla fast vid min då du är så övertygad om att du hade rätt. En hel del baserat på att du hela hösten klankat ned på mig för att aldrig ha spelat hockey, vilket visat sig helt felaktigt då jag både spelat och coachat. Inte för att det spelar så stor roll då jag tydligen kan vara en idiot i alla fall, men det var så fruktansvärt löjligt att du hela tiden hakade upp dig på det när du saknade argument.

Hensick har jag försvarat av ett par anledningar. Jag tycker att han försökt hålla humöret uppe, jag kan se att killen har "skills" så det räcker och blir över, men nog fan såg även jag att han inte alls fick ut det spelet han har i sig. Som jag skrev passade nog spelsystemet riktigt illa och kanske trivdes han helt enkelt inte socialt eller liknande.  Jag skrev att Modo inte hade råd att göra sig av med honom och det gjorde inte Modo heller, förrän - och detta är oerhört viktigt - han till en del köpte ut sig själv.

Kommentera